Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Μέρι Κουάντ
«η Μέρι Κουάντ πέθανε ήσυχα στο σπίτι της στο Σάρεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα το πρωί»

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η σχεδιάστρια μόδας, Μέρι Κουάντ, το όνομα της οποίας συνδέθηκε με τη μίνι φούστα και την σεξουαλική επανάσταση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά της στην Βρετανία ανέφερε ότι «η Μέρι Κουάντ πέθανε ήσυχα στο σπίτι της στο Σάρεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα το πρωί». Η οικογένειά της δεν ξέχασε να επισημάνει ότι ήταν «μια από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα και μια εξαιρετική καινοτόμος».

Η ζωή και η καριέρα της Μέρι Κουάντ

Η Μέρι Κουάντ γεννήθηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 1930. Σπούδασε εικονογράφηση στο Goldsmiths College. Μαθήτευσε σε σε ένα ατελιέ καπέλων και το 1953, συνάντησε τον σύζυγό του με τον οποίο παρέμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του το 1990. Απέκτησαν έναν γιο και τρία εγγόνια.

Οι καινοτομίες της δεν περιορίστηκαν μόνο στη μίνι φούστα. Η Κουάντ υποστήριξε σθεναρά τα καλσόν, ιδιαίτερα με φωτεινά και ασυνήθιστα χρώματα. Ό,τι φορούσε και προωθούσε, γινόταν μόδα από τις γυναίκες της Ευρώπης την δεκαετία του 60′.

Η πρώην συντάκτρια της Vogue, Alexandra Shulman, ήταν από τις πρώτες που έγραψαν για τον θάνατο της Μέρι Κουάντ στο Twitter: «Αναπαύσου εν ειρήνη, Dame Μέρι Κουάντ. Ηγέτιδα της μόδας αλλά και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μια οραματίστρια που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα υπέροχο κούρεμα.

Η Κουάντ έλαβε τον τίτλο «Dame» το 2015 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα Bazaar στην Kings Road το 1955 και το διορατικό και δημιουργικό της ταλέντο αποτέλεσε γρήγορα μια μοναδική συνεισφορά στη βρετανική μόδα».

Το Μουσείο Victoria & Albert ανέφερε πως η Κουάντ « Αντιπροσώπευε τη χαρούμενη ελευθερία της μόδας της δεκαετίας του 1960 και παρείχε ένα νέο πρότυπο για τις νεαρές γυναίκες. Η μόδα σήμερα οφείλει τόσα πολλά στο πρωτοποριακό της όραμα».

Πηγή: BBC

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;