Πάσχα 2023: Πώς να βάψεις κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο και βαφή από παντζάρια
Πάσχα 2023: Ένας διαφορετικός τρόπος για να βάψεις τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι εδώ και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα 2023. Ως είθισται σήμερα Μ. Πέμπτη (13/4) συνηθίζουμε να βάφουμε τα κόκκινα αυγάτα οποία αποτελούν «σήμα κατατεθέν» του πασχαλινού τραπεζιού και το τσούγκρισμά τους είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαδεδομένα πασχαλινά έθιμα.

Σε περίπτωση που έχεις χρόνο και όρεξη για πειραματισμούς και αποφάσισες πως δεν θέλεις να βάψεις με απλή βαφή τα πασχαλινά σου αυγά, σού έχουμε τρόπους για να τα βάψεις με φυσικό τρόπο. Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία χρησιμοποιείς βαφή από παντζάρι την οποία δημιουργείς ολομόναχος/ολομόναχη στο σπίτι σου. Μάλιστα, η χρήστης του TikTok @Lida Maria σού δείχνει στο παρακάτω βίντεο τον πιο απλό τρόπο για να βάψεις με αυτό τον τρόπο τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά το φετινό Πάσχα.

Φυσικά χρειάζεσαι παντζάρια και αυγά. Στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν 5 παντζάρια για να βαφτούν 30 αυγά. 

Πώς βάφεις τα αυγά σου με βαφή από παντζάρια;

  1. Αρχικά βάζεις τα παντζάρια σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν μαζί με τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτεις μέσα στην κατσαρόλα ξίδι.
  3. Έπειτα, προσθέτεις στην κατσαρόλα όσο τα αυγά και τα παντζάρια βράζουν 2-3 σταγόνες βρώσιμου χρώματος. Πρόκειται για το χρώμα ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιείται και στα κέικ.
  4. Τα αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά. Έπειτα τα φήνεις λίγη ώρα να κρυώσουν και τα βάζεις μαζί με την κατσαρόλα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  5. Την επόμενη ημέρα το πρωί τα αυγά σου θα είναι έτοιμα. Έτσι, μόλις τα απλώσεις σε χαρτί κουζίνας (το παντζάρι βγάζει γενικά αρκετό χρώμα), τα γυαλίζεις χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και βαμβάκι. Αφότου βάλεις ελαιόλαδο σε βαμβάκι και γυαλίσεις τα αυγά σου αυτά είναι πανέτοιμα για τσούγκρισμα και… κατανάλωση!
@lida.maria Πασχαλινά αβγά με βαφή απο παντζάρια ! Βγαινουν φανταστικά και κατακόκκινα να το δοκιμάσετε ! Καλο πασχα 🐣 #happyeaster #αυγα #fyp #fypシ #πασχα #βαφηαυγων ♬ original sound – …

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;