Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω TikTok στο κινητό μου - Το έχω απαγορεύσει και στους υπουργούς»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το γεγονός πως είναι ιδιαίτερα ενεργός στο TikTok.

«Είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτήματα. Διότι είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα, πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία», απάντησε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Στο κινητό μου δεν έχω αυτή την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την έχω για να επικοινωνώ με τους νέους», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους «να φροντίσουν οι ίδιοι να διαμορφώσουν το μέλλον τους και να μην αφήσουν αυτή την επιλογή σε κάποιον άλλον».

«Να μην ψάχνουν το τέλειο και το ιδανικό γιατί μπορεί να μην υπάρχει. Να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά σε ακραίες φωνές κυρίως από τον χώρο της άκρας δεξιάς, της πολιτικής βίας, μιας αποκρουστικής κουλτούρας μιας εγκληματικής δράσης ουσιαστικά, που ταυτίζει την πολιτική με τη βία», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, σημείωσε ότι το πλέον το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και εξέφρασε βεβαιότητα πως αυτή «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Ήταν πολύ δύσκολη η τραγωδία αυτή για όλους και για εμένα προσωπικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Από την πρώτη στιγμή είπα αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Έπρεπε το σύστημα της τηλεδιοίκησης να είναι έτοιμο σε όλη του την έκταση. Υπάρχει ένα ερώτημα στο μυαλό όλων, “Γιατί έγινε;” Και τα παιδιά μου, μου λένε “τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει;”», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Εγώ μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αλλά πρέπει κάτι να κάνω, να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα», δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά τις εκλογές του 2023, έκανε λόγο για «μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη». «Το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω», συμπλήρωσε. «Είμαστε σε μια συγκυρία που η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια. Χρέος της κυβέρνησης, εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί και πάλι, είναι να σταθούμε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται», δήλωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και υποψήφιο πρωθυπουργό και γι’ αυτό δημιούργησε μια σύγχυση η στάση του ΠΑΣΟΚ για αυτόν τον περιβόητο “άγνωστο Χ”», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και συμπλήρωσε: «Εγώ θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα που ηγούμαι να είναι θετική ψήφος».

Απαντώντας ότι συμβουλεύεται τα παιδιά του, δήλωσε πως η μικρή του κόρη ήταν εκείνη που του επεσήμανε αποφάσεις που παίρνουν άλλες χώρες, για ζητήματα που αφορούν στην περίοδο των γυναικών. Αναφερόμενος σε αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στην Ελλάδα.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούν την οικογένεια και την προσωπική του ζωή.

«Με την Μαρέβα είμαστε μαζί σχεδόν 30 χρόνια, περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί, όταν βρεθήκαμε μαζί η σχέση μας ήταν πιο δυνατή. Νομίζω κάναμε και οι δύο την αυτοκριτική μας. Είναι ένας υποστηρικτικός άνθρωπος, που με κρατά απόλυτα γειωμένο, μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε μιλώντας για την σύζυγό του, η οποία- συμπλήρωσε- «θα μου πει την άποψή της, με πολύ ωμό τρόπο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αποκάλυψε ότι έχει παίξει τένις με την Μαρία Σάκκαρη. «Ήταν πάρα πολύ ευγενική μαζί μου. Μου είναι αδύνατο να επιστρέψω το δεύτερο σερβίς της», σημείωσε.

Τέλος, ρωτήθηκε αν θα έκανε ποτέ τατουάζ. «Ίσως, αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος», απάντησε. «Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι, μου αρέσει η ιδέα αυτή», πρόσθεσε, αλλά σημείωσε ότι το τατουάζ πρέπει να συμβολίζει «μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;