Κασιδιάρης: Αναβλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο για τις αναρτήσεις του μέσα από τη φυλακή
Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε την παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να υποβάλλει υπόμνημα.

Αναβλήθηκε για τις 20 Απριλίου, το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών σχετικά με τις αναρτήσεις του Ηλία Κασιδιάρη, με ηχογραφημένο υλικό μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε την παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να υποβάλλει υπόμνημα και, τελικά, το συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο αναρτώνται μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος.

Σύμφωνα με πηγές της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχει απευθείας επικοινωνία, δεν έχει κινητό τηλέφωνο, δεν έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, εκτιμούν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού επικοινωνεί με το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, με τους συνηγόρους του και συγγενείς έως 4ου βαθμού, ηχογραφώντας μηνύματα, ομιλίες και πολιτικές θέσεις, οι οποίες στη συνέχεια αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Το συμβούλιο των φυλακών αναμένεται να εξετάσει αν μέσα από αυτά τα ηχογραφημένα μηνύματα προτρέπει άλλους σε κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις, όπως για παράδειγμα προτροπές για την κατάλυση του πολιτεύματος και της δημοκρατίας. Από μία πρώτη έρευνα διαπιστώνεται ότι έχει ανέβει υλικό στο διαδίκτυο με ηχογραφημένα μηνύματα που ακούγεται ο ίδιος. Στις 26 Μαΐου 2021, η τότε γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί ποινικά η δραστηριότητα του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με «ομιλία εξ αποστάσεως» και διεύθυνση συγκέντρωσης ομάδας. Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, την οποία και εκτίει.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;