Καλάθι του Πάσχα: Σε σταθερά επίπεδα οι τιμές - Όσα ισχύουν για αρνί & κατσίκι
Σε σταθερά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές για το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης - Τι ισχύει για το «καλάθι του Πάσχα»

Σε σταθερά επίπεδα φαίνεται διατηρούνται οι τιμές για το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης κατά την 24η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου. Μάλιστα, στο πλαίσιο εφαρμογής για το «καλάθι του Πάσχα» παρουσιάζονται χαμηλότερες οι τιμές για αρνί και κατσίκι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 24η εβδομάδα εφαρμογής του (12.4.2023 -18.4.2023), που αποτελεί ταυτόχρονα την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» (περιλαμβάνει επιπλέον των υπόλοιπων προϊόντων, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά).

Ειδικότερα σημειώνεται ότι, από το σύνολο 1206 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» (ο αριθμός είναι αυξημένος επειδή προστίθενται τα Πασχαλινά είδη):

  • στα 71, ποσοστό 5,89%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 1087, ποσοστό 90,13%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 48, ποσοστό 3,98%, η τιμή αυξήθηκε.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μεγάλη Δευτέρα 2023 ήταν χαμηλότερες από την Μεγάλη Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά.

Αναλυτικά στους πίνακες που ακολουθούν φαίνονται οι τιμές λιανικής αρνιού και κατσικιού στο «Καλάθι του Πάσχα» και χονδρικής σύμφωνα με τον ΟΚΑΑ.

Καλάθι του Πάσχα

Τι ισχύει για το «καλάθι του νονού»;

Μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει για το μέτρο του «καλαθιού του νονού», το οποίο βρίσκεται στην 3η εβδομάδα εφαρμογής του:

«Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας του Καλαθιού των Νονών και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, το 19% των παιχνιδιών έχει νέες μειώσεις και το 81% έχει σταθερές τιμές! Χαίρομαι που και αυτή μας η πρωτοβουλία δουλεύει υπέρ των καταναλωτών και κυρίως των μικρών μας φίλων»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;