Έλον Μασκ: «Τρενάκι του τρόμου το να διοικείς το Twitter - Αν βρεθεί ο κατάλληλος θα το πουλήσω»
Στη συνέντευξη στο BBC o Έλον Μασκ, αναφέρθηκε στις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές του συνήθειες.

Το να διοικείς το Twitter είναι «αρκετά επίπονο», είναι ένα «ένα τρενάκι του τρόμου», δήλωσε ο Έλον Μασκ, σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι θα πουλούσε την εταιρεία εάν βρεθεί το κατάλληλο άτομο. Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter, είπε χαρακτηριστικά ότι «το επίπεδο πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, δεν ήταν κάποιου είδους πάρτι. Ήταν πραγματικά μια πολύ αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες» και παραδέχθηκε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά μόνο επειδή το δικαστήριο επρόκειτο να τον αναγκάσει να το κάνει.

Στη συνέντευξη στο BBC αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές του συνήθειες και υπερασπίστηκε τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «κάποιες φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε και σχολίασε τα κατά καιρούς αμφιλεγόμενα tweets του λέγοντας: «Πυροβόλησα τον εαυτό μου στο πόδι με tweets πολλές φορές; Ναι. Νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνω tweet μετά τις 3 το πρωί».

Παράλληλα σχολίασε την απόφαση να μπει ετικέτα στον επίσημο λογαριασμό του BBC στο Twitter, ως κρατικά χρηματοδοτούμενου μέσου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Μάσκ λέγοντας πως τρέφει πολύ σεβασμό για το μέσο, εξήγησε πως προσπαθούν να είναι ακριβείς στις περιγραφές και πως η ετικέτα θα αλλάξει σε “δημόσια χρηματοδοτούμενο”, καταλήγοντας πως η σημερινή συνέντευξη ήταν μια καλή ευκαιρία να θέσει κάποιες ερωτήσεις και να αντιληφθεί το γενικότερο κλίμα ώστε να βελτιωθεί η πλατφόρμα.

Συζητώντας τα οικονομικά του Twitter, ο Έλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία τώρα ξεπερνά τα προβλήματα καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιζομένους της έχουν επιστρέψει.

Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από πάνω από 8.000 άτομα σε περίπου 1.500 δεν ήταν εύκολη.

Παραδέχτηκε ότι δεν τους απέλυσε όλους αυτοπροσώπως, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατό να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Αναγνώρισε ορισμένες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών στον ιστότοπο, αλλά είπε ότι οι διακοπές δεν ήταν για πολύ καιρό και ο ιστότοπος λειτουργούσε κανονικά.

Όσον αφορά στην παραπληροφόρηση στο Twitter, ο Μάσκ σημείωσε πως από τότε αγόρασε την πλατφόρμα η παραπληροφόρηση έχει μειωθεί, προσθέτοντας πως η διαγραφή των αυτοματοποιημένων λογαριασμών θα βοηθήσει στην εξάλειψή του προβλήματος.

Αναφερόμενος στους δημοσιογράφους είπε πως έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στους «απλούς ανθρώπους» ως προς την διάδοση της αλήθειας. Τέλος ο Έλον Μάσκ ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τα μπλε τικ στο Twitter θα έχουν αφαιρεθεί από τους παλιούς verified λογαριασμούς (legacy verified accounts) προ συνδρομής.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;