Empower YOUth: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων
Αν είσαι από 18 έως 25 ετών δήλωσε συμμετοχή στο Empower YOUth!

Το πρόγραμμα Empower YOUth στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων από όλη την Ελλάδα και ειδικότερα εκείνων που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες όπως Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ, παλλινοστούντες, νέοι από μειονεκτούσες/ απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν ηγετική πρωτοβουλία και να φέρουν θετική αλλαγή εντός των κοινοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του προγράμματος 32 νέα άτομα 18-25 ετών από όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν σε δυο εκπαιδευτικούς κύκλους (16 σε κάθε κύκλο) που θα πραγματοποιηθούν από τις 8 εως τις 13 Μαίου στην Αθήνα και από τις 22 μέχρι τις 27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδεύσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε εργαλεία που απαιτούνται για να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο ως πρεσβευτές στις κοινότητές τους φέρνοντας ιδέες και οράματα, αλλά και προωθώντας τις θετικές αλλαγές που επιθυμούν να υπάρξουν.

Στο τέλος των εκπαιδεύσεων οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για δράσεις μικρής κλίμακας οι οποίες θα υποστηριχθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα.

Η διανομή και διατροφή καθώς και τα έξοδα μεταφοράς για τα άτομα που ζουν εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν από το πρόγραμμα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ, μέχρι 31 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Τσιτιρίδης (Θεσσαλονίκη) gtsitiridis@solidaritynow.org, Θοδωρής Μπογέας (Αθήνα) tbogeas@solidaritynow.org

Το έργο “Empower YOUth” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το SolidarityNow και εταίρο τη νορβηγική οργάνωση NorSensus Mediaforum.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;