Απάτη με Fuel και Market Pass: Επιτήδειοι ξάφρισαν υπέρογκα ποσά από λογαριασμούς
Πώς δρούσε το κύκλωμα - H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη απάτη έστησαν επιτήδειοι οι οποίοι προσποιούμενοι τους λογιστές παρίσταναν ότι προσφέρουν βοήθεια σε δικαιούχους για να εξαργυρώσουν voucher όπως το Fuel Pass και το Market Pass και τελικά ξάφριζαν μεγάλα ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Πώς δρούσε το κύκλωμα:

Οι επιτήδειοι έστελναν ένα υπερσύνδεσμο στους πολίτες ο οποίος έμοιαζε με αυτόν των τραπεζών και τους ζητούσαν να καταχωρίσουν τους κωδικούς τους. Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκτούσαν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες money mules, ευάλωτων δηλαδή πολιτών όπως άπορων και χρηστών ναρκωτικών μετέφεραν στις κάρτες τους μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία έβγαζαν στη συνέχεια από τα ΑΤΜ. Συνολικά συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία 233 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι παρείχαν συνδρομή στην επίτευξη των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα άτομα αυτά (money mules), φέρονται να συμφωνούσαν για την παροχή των βιβλιαρίων ή των τραπεζικών τους καρτών στους δράστες, ώστε εκεί να μεταφέρονται τα χρήματά τους. Η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της εξιχνίασης, συνελήφθησαν 15 άτομα και αναζητούνται ακόμη 34 -όλοι Έλληνες- και ένας υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία. Τα θύματα τους ήταν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κέρκυρα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Τζήμας, αλλά και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;