Grand Prix Αυστραλίας: Εικόνες χάους με θεατές σε απόσταση αναπνοής από τα μονοθέσια (vid)
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) κάλεσε τους διοργανωτές για εξηγήσεις.

Μαξ Φερστάπεν, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο ήταν η τριάδα των νικητών στο χιτσκοκικό τέλος του Αλμπερτ Παρκ. Πριν την ολοκλήρωση του Grand Prix της F1, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από τα Μέσα ενημέρωσης, θεατές έφθασαν λίγα μέτρα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 131.000 θεατών.

Τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν μεταδώσει εικόνες του πλήθους να περνά κρυφά μέσα από τα εμπόδια ασφαλείας και να σκαρφαλώνει στα περίχωρα φτάνοντας μία «ανάσα» από τα μονοθέσια. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) κάλεσε τους διοργανωτές για εξηγήσεις, θεωρώντας ότι αυτό που συνέβη αποτέλεσε σοβαρή παραβίαση του αθλητικού κώδικα και απαιτώντας ένα επίσημο σχέδιο για την αποκατάστασή του.

Η FIA και ο διευθυντής του Grand Prix, Άντριου Γουέστακοτ έχουν ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να μάθουν πως εισέβαλαν οι θεατές στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ του Grand Prix της Αυστραλίας.

«Τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που έπρεπε να ισχύουν για τον αγώνα, δεν εφαρμόστηκαν, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο περιβάλλον για τους θεατές, τους οδηγούς και τους υπεύθυνους του αγώνα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της FIA.

Μάλιστα να σημειώσουμε ότι κάποιοι θεατές κατάφεραν να φτάσουν στην Haas του Νίκο Χούλκενμπεργκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός οδηγός σταμάτησε στην έξοδο της δεύτερης στροφής και αφού τερμάτισε έβδομος στο GP.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;