Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα
Η κόρη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, μίλησε για τον αυτισμό και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για όσους βρίσκονται στο φάσμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού είναι μία καλή ευκαιρία για να ενημερωθούμε για αυτόν και να μάθουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Σε αυτό βοηθάνε και οι ιστορίες ανθρώπων που έχουν αυτισμό, όπως η Άρια, η κόρη του μεγάλου μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου.

Η Άρια βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε πώς όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει. Η ίδια είπε στην κάμερα της εκπομπής:

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθυαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι»

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά και της αρέσει να ζωγραφίζει. Τα μαθήματα που δεν προτιμάει είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά. Η Άρια μίλησε για τον πατέρας της και πέρασε ένα δυνατό μήνυμα για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Όπως είπε:

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους»

 

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Το μήνυμα του Δημήτρη Παπανικολάου

Ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής, μίλησε για την κατάσταση της κόρης τους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν. Ωστόσο, στη συνέχεια, ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν στον κόσμο.

Ο παλαίμαχος αθλητής είπε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.

Ο ίδιος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ανάρτησε και μία συγκινητικό μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Τα 3 αρχικά στάδια awareness που είχα στο μυαλό μου πριν απο 1.5 χρόνο ολοκληρώθηκαν.

Στην αρχή μπήκα εγώ μπροστά, μετά μίλησα για την κόρη και το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν να μιλήσει η ίδια σήμερα.

Επέλεξα τα στάδια και γιατί δεν ήταν πάντα ώριμες οι συνθήκες για όλα απο την αρχή, αλλά και σαν τακτική.

Πχ ήξερα ότι στο στάδιο 1 όταν θα με καλέσουν μερικοί για φωτογραφίες και λεζάντα, ότι δεν θα κάνουν τίποτα στην πράξη πάνω στην προσπάθεια μου, εκτός απο εξαιρέσεις.

Έτσι ακολούθησαν τα υπόλοιπα στάδια όπου πλέον κάνω επιλογές.

Φυσικά όχι απλά δεν τελείωσε τίποτα , αλλά πολλά αρχίζουν και πολλά συνεχίζονται .

Ευχαριστώ όλους εσάς που με κατακλύσατε ξανά με μηνύματα στήριξης και αγάπης.

Ανταποδίδουμε οικογενειακά»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim)

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;