Πανεπιστήμια: Ασπίδα για την καθηγήτρια έγιναν οι φοιτητές της
Φοιτητές όρθωσαν ανάστημα στις κραυγές συναδέλφων τους, που επιδιώκουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο πανεπιστήμιο

Φοιτητές όρθωσαν ανάστημα στις κραυγές συναδέλφων τους, που επιδιώκουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο πανεπιστήμιο. «Καθήστε επιτέλους κάτω. Ποιον κατηγορείτε για φασισμό; Αφήστε μας να κάνουμε μάθημα», έλεγαν σε όσους κραύγαζαν εναντίον της κ. Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου κατά τη διάρκεια του μαθήματος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών την περασμένη Τετάρτη.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής έχει στοχοποιηθεί από αριστερές παρατάξεις διότι κοινοποίησε στο Facebook ανάρτηση που ανέφερε ότι οι «κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ούτε βία. Αυτά δεν συνάδουν με καμία διαμαρτυρία, πόσο μάλλον ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία. Κάποιοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι χαρακτηρίζω φασίστες όλους τους φοιτητές, και ότι είμαι εχθρός της κοινωνίας που διαμαρτύρεται για την τραγωδία των Τεμπών. Πρόκειται για μία επίθεση απρόκλητη, εντελώς ακραία στο πρόσωπό μου», όπως εξήγησε στην «Κ».

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε ουκ ολίγες φορές αριστεροί φοιτητές έχουν επιτεθεί φραστικά διά ζώσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην καθηγήτρια. Στο μάθημά της την περασμένη Τετάρτη πάλι βρέθηκαν μερικοί στο αμφιθέατρο, οι οποίοι την επέκριναν για απόψεις της.

Ωστόσο, ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι φοιτητές δεν εκδηλώνονται υπό τον φόβο της στοχοποίησης, την Τετάρτη κάποιοι σηκώθηκαν όρθιοι, αντιτάχθηκαν στις κραυγές των άλλων και τους ζήτησαν να σταματήσουν για να συνεχιστεί το μάθημα. Aυτό δεν συνέβη και η φραστική ένταση μεταφέρθηκε μεταξύ των φοιτητών. Να σημειωθεί ότι στο αμφιθέατρο δεν ήταν μόνο φοιτητές από το τμήμα της κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου, αλλά και από άλλα ιδρύματα.

Βέβαια, η καθηγήτρια ζήτησε καταλλαγή αλλά πώς να ακουστεί μέσα στις κραυγές; Η κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου έχει μάθημα κάθε Τετάρτη και ερώτημα είναι εάν θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις έως τότε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φοιτητική παράταξη πρότεινε στους φοιτητές αποχή από το μάθημα της καθηγήτριας.

Πηγή: kathimerini.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;