Δίκη για το Μάτι: Διακόπηκε για να γίνει η διάσωση νεογέννητης γάτας
Το ζωάκι υιοθετήθηκε αμέσως από κατοίκους και ονομάστηκε συμβολικά «Μάτι».

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα (27/3) στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι.

Κάποια στιγμή, άρχισε να ακούγεται δυνατά το κλάμα ενός νεογέννητου γατιού από διπλανό βοηθητικό χώρο της αίθουσας Τελετών. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο, οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζωάκι.

Στη συνέχεια κάτοικοι του Ματιού κάλεσαν στο σημείο τα μέλη φιλοζωικής οργάνωσης, που κατάφεραν να βοηθήσουν το νεογέννητο γατάκι.

Το ζωάκι υιοθετήθηκε αμέσως από κατοίκους και ονομάστηκε συμβολικά «Μάτι».

Η ανάρτηση της ομάδας Alma Libre για τη διάσωση του νεογέννητου γατιού:

«Xθές κληθήκαμε να φέρουμε εις περας, στο Εφετείο Αθηνών, ένα διαφορετικό περιστατικό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε. Κατόπιν γραπτού μηνύματος στην σελίδα μας από την κυρία Marianna kakaounaki δημοσιογράφο, η οποία κάλυπτε ρεπορτάζ που αφορούσε τη δίκη στο Μάτι μεταβήκαμε άμεσα στο Εφετείο και ειδικώς στο σημείο όπου μας υπέδειξαν.

Οι φωνές του είχαν κατακλύσει την αίθουσα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Κατόπιν κινητοποιήθηκαν κάποιοι άνθρωποι που παρακολουθούσαν την δίκη μαζί με τον συντηρητή εργαζόμενο του χώρου οι οποιοί ανακάλυψαν πως οι φωνές ερχόντουσαν από τον ημιώροφο δίπλα ακριβώς από τα θεωρεία της δικαστικής αίθουσας.

Από την στιγμή που ο εθελοντής μας μίλησε με την κυρία Μαριάννα και μέσα σε διάσημα περίπου των 40 λεπτών ήταν ήδη στο σημείο με εξοπλισμό κατάλληλο για κάθε ενδεχόμενο.

Περνώντας από την επίμαχη αίθουσα με σκυμμένο το κεφάλι λόγο της κατάστασης οδηγήθηκε στον ημιώροφο κ σε μια σκάλα μεταλλική που οδηγούσε σε διάδρομο διόδου πάνω ακριβώς από το σημείο που βρισκόταν το ζώο.

Ο εθελοντής μας ανέβηκε στην επίμαχη εξέδρα κ ενώ αντίκρισε το σημείο πτώσης του ζώου το οποίο να επισημάνουμε ότι δεν ήταν σωλήνα εξαερισμού αλλά κατακόρυφος κοιλοδόκος διατομής 10 επί 10 κ βάθος περίπου στα 4 μέτρα, ο οποίος βρισκόταν στην εξωτερική περίμετρο της αίθουσας καθώς μιλάμε για ολόκληρο εργοτάξιο με μηχανήματα κλπ.

Ο εθελοντής άρχισε να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, πρώτα, καθώς το πεδίο διάσωσης δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν.

Πάντα υπάρχει στο μυαλό σχέδιο Β.

Το άνοιγμα που είχε πέσει το ζώο δυστυχώς καλύπτοταν από την εξέδρα πρόσβασης κ τα πατήματα που υπήρχαν για να μπορεί ο εθελοντής να λειτουργήσει ήταν μηδαμινά.

Έτσι αφαιρέθηκε ένα τμήμα της πλαϊνής γυψοσανίδας, προκειμένου να δώσει λίγο περισσότερο χώρο, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει λιγο πιο κοντά στο σημείο.

Η στάση σώματος ήταν πολλή δύσκολη και οι κινήσεις περιορισμένες. Με στριμωγμένο κεφάλι κατάφερε βλέποντας το ζώο μόνο με το ένα μάτι λοξά έχοντας περάσει κ τις παλάμες του μέσα κρατώντας στο ένα χέρι φακό κ στο άλλο θηλιά ελεγχόμενη την οποία έπρεπε να περάσει στο ζωάκι κ μετά από σίγουρες κινήσεις να την φέρει σε σημείο ασφαλές στο ζώο ξεκινώντας την άνοδο του η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς στο σίδερο εξείχαν βίδες στο εσωτερικό του.

Σε λίγα λεπτά το μικρό βρισκόταν κ πάλι έξω από τον μεταλλικό κλώβο που παραλίγο μοιραία να κατέληγε.

Ήταν εμφανώς αφυδατωμένο κ ταλαιπωρημένο καθώς εικάζουμε ότι είχε πέσει μέσα πριν δύο μέρες τουλάχιστον.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι προσπάθειες είναι σεβαστές από όλους.

Όμως..»

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;