Επίδομα παιδιού Α21: Για ποιο λόγο απορρίφθηκαν αιτήσεις δικαιούχων
Επίδομα παιδιού Α21: Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ για τις απορρίψεις αιτήσεων

Στην απόρριψη περίπου 4.000 αιτήσεων για ορισμένες περιπτώσεις δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21 προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Όπως προκύπτει από ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ, το παραπάνω αφορά κοντά στις 4.000 περιπτώσεις, ενώ οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν είναι 523.941.

Ο ΟΠΕΚΑ προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τις απορρίψεις αιτήσεων για επίδομα παιδιού. Σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και, για τον λόγο αυτό, οι πολίτες, που επηρεάζονται, καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

«Κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αποσαφηνίζει ότι το χρέος που εμφανίζεται, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι οριστικό. Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και, για τον λόγο αυτό, οι πολίτες, που επηρεάζονται, καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει, στις 31 Μαρτίου 2023, το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1