Justine Siegemund: Η Google τιμάει με ένα doodle τη Γερμανίδα πρωτοπόρο της μαιευτικής
Στη Γερμανίδα μαία Justine Siegemund, η οποία αμφισβήτησε τα πατριαρχικά πρότυπα του 17ου αιώνα, είναι αφιερωμένο το σημερινό Google doodle.

Η Google τιμάει με το σημερινό της doodle την Γερμανίδα μαία Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund), η οποία τόλμησε να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές τον 17ο αιώνα.

Η Siegemund ήταν η πρώτη στη Γερμανία που έγραψε ένα βιβλίο για τη μαιευτική, από την οπτική γωνία μιας γυναίκας. Σαν σήμερα το 1690, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Viadrina Frankfurt (Oder) πιστοποίησε το βιβλίο της, The Court Midwife, ως επίσημο ιατρικό εγχειρίδιο. Μάλιστα, αυτό έγινε σε μία εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην επίσημη εκπαίδευση και η Siegemund έγινε η πρώτη γυναίκα που δημοσίευσε ένα σημαντικό ιατρικό κείμενο στα γερμανικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FrauenGeschichte by BR (@frauen_geschichte)

Η Justine Siegemund γεννήθηκε το 1636 στο Ρονστοκ της Κάτω Σιλεσίας. Ως νεαρή γυναίκα, είχε μια πρόπτωση μήτρας που οι κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Η απογοητευτική αυτή εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει και η ίδια μαία και να βελτιώσει τη μαιευτική εκπαίδευση.

Μετά από μαθητεία, η Siegemund ξεκίνησε την καριέρα της στη μαιευτική προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες και σύντομα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες σε δύσκολες περιπτώσεις τοκετού. Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα σε γυναίκες που ήταν σε ενδιαφέρουσα κατάσταση σε όλη τη χώρα.

Η Justine Siegemund αποδέχτηκε μια επίσημη θέση ως Μαία της Πόλης του Λίγκνιτς το 1683, en;v αργότερα έγινε η Μαία της Αυλής στο Βερολίνο. Ως Μαία της Αυλής έφερε στον κόσμο τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, δημοσίευσε επίσης το The Court Midwife, ενώ βοήθησε στο να βελτιωθεί σημαντικά η υγεία της μητέρας και του βρέφους στη Γερμανία.

Μέχρι τότε, οι Γερμανίδες μαίες μετέδιδαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους μέσω των προφορικών παραδόσεων και δεν υπήρχε τυποποιημένος τρόπος τεκμηρίωσης των ασφαλών πρακτικών τοκετού. Το Court Midwife της Justine Siegemund ήταν το πρώτο που πρόσφερε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.

Η Google, μέσα από το σημερινό της doodle, ευχαριστεί την Siegemund, λέγοντας πως έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη εκπαίδευση στον τοκετό. Μάλιστα, η κληρονομιά της εξακολουθεί να εμπνέει τους γιατρούς μέχρι και σήμερα.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1