State of Unreal 2023: Η Epic τάραξε τα νερά στο φετινό GDC
H νέα έκδοση της Unreal Engine και η τεχνολογία MetaHuman υπόσχονται απίστευτα ρεαλιστικά παιχνίδια.

Αν και το Games Developer Conference (GDC) δεν είναι το συνέδριο που περιμένουν οι gamers με κομμένη την ανάσα ξεροσταλιάζοντας πάνω από το livestreams, εντούτοις είναι το συνέδριο όπου παρουσιάζονται οι τεχνολογικές εξελίξεις που θα κάνουν τα επερχόμενα παιχνίδια ακόμα πιο κινηματογραφικά. Και αν κρίνουμε από την παρουσίαση της Epic, το μέλλον των games αναμένεται πιο κινηματογραφικό, πιο ρεαλιστικό από ποτέ.

H Epic ξεκίνησε κάνοντας επίδειξη των νέων δυνατοτήτων της Unreal Engine 5.2, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό tech demo, το “Electric Dream”. Το Τech Demo που παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό “αγροτικό” της ανερχόμενης Rivian, να δοκιμάζει τις off-road δυνατότητές του σε ένα χάρτη, όπου τα physics των βράχων, της βλάστησης, των νερών ακόμα και η λειτουργία της μετάδοσης και της ανάρτησης του Rivian, υπολογίζονταν σε πραγματικό χρόνο από την Chaos Physics Engine.

Παράλληλα, το Tech Demo περιλάμβανε και επίδειξη προσομοίωσης νέων ορυκτών υλικών με υποστήριξη για Substrate φωτισμούς (ιριδισμών, διαθλάσεων, αντανακλάσεων και απορρόφησης), καθώς και των δυνατοτήτων των νέων εργαλείων Procedural Content Generation, για την αυτόματοποιημένη δημιουργία πολύπλοκων “χαρτών”.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή από το Electric Dream, ήταν η συνέχεια της παρουσίασης, κατά την οποία η Epic, η οποία έκανε επίδειξη της τεχνολογίας ΜetaHuman Facial Animation και του MetaHuman Animator Toοl, που φέρνουν επανάσταση στη δημιουργία και επεξεργασία animations κινηματογραφικού επιπέδου. Αυτό που κάνει την τεχνολογία της Epic να διαφέρει, είναι ότι η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού μοντέλου με όλες τις κινήσεις ενός ανθρώπου, δεν απαιτεί χρήση πανάκριβου εξοπλισμού motion capturing, με ειδικές στολές και κάμερες, ούτε μία φάρμα από servers για την επεξεργασία των δεδομένων και τη δημιουργία του τελικού animated μοντέλου.

Αντίθετα, η όλη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την κάμερα ενός τυπικού smartphone, με την επεξεργασία στη συνέχεια να γίνεται από ένα και μόνο workstation σε πολύ λίγο χρόνο.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;