«Πού ζούμε; Στην Ουγκάντα;»
«Εκεί που 390 άνθρωποι θα αποφασίσουν για το εάν σου επιτρέπεται να ζήσεις ελεύθερος και ζωντανός». Της Γερασιμίνας Αβραμοπούλου.

Η φράση που άκουσα πολλές φορές όσο ήμουν μικρή και με τα χρόνια χωρίς να το καταλαβαίνω την υιοθέτησα. Ποτέ δεν ήξερα, όμως, γιατί. Σήμερα καταλαβαίνω πως τριτοκοσμική χώρα είναι αυτή που δεν έχει ανάπτυξη βάσει ιδεολογίας αυτών που την κυβερνούν. Ένας βουλευτής στην αίθουσα, ο John Musila, φορούσε ένα φόρεμα που έγραφε: «Πες Όχι στον ομοφυλόφιλο, τη λεσβία, τον ομοφυλόφιλο».. Στην αίθουσα που 387 στους 389 βουλευτές υπερψήφισαν το ομοφοβικό νομοσχέδιο, που τιμωρεί την ομοφυλοφιλική συνεύρεση με θανατική ποινή, καταρρίπτοντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία.

Φυσικά, η Ουγκάντα είναι ένα κράτος που πιστεύει και πράττει σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη χριστιανική του θρησκεία και τα συντηρητικά του πιστεύω. Το νομοσχέδιο ήρθε να ολοκληρώσει την ήδη αυστηρή νομοθεσία που εφάρμοζε.

Η ισόβια κάθειρξη ήταν δεδομένη τιμωρία για όποιον τολμούσε να πράξει σε ομοφυλοφιλικά πλαίσια. Ένα ολόκληρο κράτος, μια εθνική ομάδα, βρίσκεται σε αναμονή για το πώς θα ζει την ζωή του. Καθώς ο πρόεδρος Yoweri Museveni είναι αυτός που μπορεί να ασκήσει βέτο ή να υπογράψει και το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ. 390 άνθρωποι χρειάζονται για να αποφασίσουν το αν μπορείς να ζήσεις ελεύθερος και ζωντανός. Ο όρος της τριτοκοσμικής χώρας δεν αναφέρεται τελικά στην οικονομική ανάπτυξη αν κρίνουμε από τα πρόσφατα γεγονότα. Όταν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν και προστατεύουν τη χώρα και τους πολίτες της, θεωρούν πως θα ωφεληθούν με την ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων. Η χώρα δεν αναπτύσσεται, γυρίζει στην εποχή του σκοταδισμού.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;