Disney: Ανακοίνωσε μεγάλο συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ+ - Πάει κόντρα στη ρητορική του ΝτεΣάντις
Ο πρώην CEO της Disney, Bob Chapek, αρχικά δεν σχολίασε τον νόμο, στη συνέχεια όμως υπέκυψε στις πιέσεις των υπαλλήλων και μίλησε ανοικτά κατά της νομοθεσίας.

Η κόντρα της Disney με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος είναι κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, συνεχίζεται και κλιμακώνεται από την μεριά της πολυεθνικής εταιρείας.

Τελευταία εξέλιξη στη διένεξη των δύο πλευρών, η Walt Disney Company ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου ΛΟΑΤΚΙ+ στην κεντρική Φλόριντα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το «Out & Equal Workplace Summit», το οποίο -σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι υπεύθυνοι- είναι το μεγαλύτερο συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο, ενώνει πάνω από 5.000 επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων καθώς και της αμερικανικής κυβέρνησης που αναζητούν να δημιουργήσουν χώρους εργασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με την «The Miami Herald» το συνέδριο θα λάβει χώρα στο «The Walt Disney Resort» από τον 11 έως 14 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ η Disney θα φιλοξενήσει το συνέδριο και το 2024, την χρονιά που ο Ρεπουμπλικάνος ΝτεΣάντις πιθανόν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Disney και ο ΝτεΣάντις έχουν ξεκινήσει την κόντρα τους από τη στιγμή που η εταιρεία αναφέρθηκε πρώτη φορά κατά της ρητορικής του ΝτεΣάντις και του νόμου του ο οποίος ονομάστηκε «Don’t Say Gay law».

Αυτός ο νόμος απαγορεύει τις συζητήσεις που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στη σεξουαλική ταυτότητα στις μικρές τάξεις και τις περιορίζει στις μεγαλύτερες τάξεις, χρησιμοποιώντας μάλιστα γλώσσα που, σύμφωνα με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απαγορεύει ουσιαστικά την αναφορά σε αυτούς στη σχολική αίθουσα.

Ο πρώην CEO της Disney, Bob Chapek, αρχικά δεν σχολίασε τον νόμο, στη συνέχεια όμως υπέκυψε στις πιέσεις των υπαλλήλων και μίλησε ανοικτά κατά της νομοθεσίας.

Μετά από αυτό, ο ΝτεΣάντις, όχι μόνο συνέχισε να επικρίνει δημοσίως την εταιρεία, αλλά επίσης επέβλεψε την – προ δεκαετιών – ανάκληση της ισχύουσας ειδικής συμφωνίας χωροθέτησης της Disney με σκοπό την τιμωρία της.

Εκτός του «Don’t Say Gay law» και της επίθεσης κατά αυτών που δεν τον στηρίζουν, ο ΝτεΣάντις επανειλημμένα έχει μιλήσει κατά του «transgenderism» και της «αφύπνισης της ιδεολογίας του γένους».

«Στη Φλόριντα δεν θα επιτρέψουμε να μας μπολιάσουν με «transgenderism» στα παιδιά μας. Οι μαθητές στις πρώτες τάξεις δεν θα πρέπει να γνωρίζουν για την «αφύπνιση των γενών» στη διδακτέα τους ύλη. Και αυτό πιστεύουμε και στηρίζουμε», είπε ο ΝτεΣάντις.

Πηγή: TheDailyBeast.com

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
74'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
73'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
0'
50 - 69
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
2'
55 - 46
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;