Κίνα: Εγκρίθηκε το πρώτο κινεζικό εμβόλιο mRNA κατά του κορωνοϊού
Η Κίνα έχει αρνηθεί να χρησιμοποιήσει εμβόλια mRNA από το εξωτερικό, ενώ τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα, θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικά.

Η κινεζική CSPC Pharmaceutical Group Limited δήλωσε την Τετάρτη (22/3) ότι το εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 που παρασκεύασε έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τις κινεζικές υγειονομικές αρχές, καθιστώντας το το πρώτο εμβόλιο mRNA της χώρας όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός το 2019.

Η Κίνα έχει αρνηθεί να χρησιμοποιήσει εμβόλια mRNA από το εξωτερικό, ενώ τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στην Κίνα θεωρούνται ευρέως λιγότερο αποτελεσματικά από τα εμβόλια mRNA των Moderna και Pfizer.

Η έγκριση έρχεται καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ύστερα από την κατακόρυφη αύξηση στα τέλη του 2022.

Η CSPC είπε ότι οι δοκιμές εμβολίων της έδειξαν ότι τα περιστατικά ανεπιθύμητων παρενεργειών ήταν σημαντικά χαμηλότερα σε μια ομάδα ηλικιωμένων σε σύγκριση με μια γενική ομάδα ενηλίκων, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για την Κίνα, που έχει τονίσει την ανάγκη να επικεντρωθεί στον εμβολιασμό και να ενισχύσει τον ευάλωτο ηλικιωμένο πληθυσμό της.

Η εταιρεία είπε ότι το ανεξάρτητα αναπτυγμένο εμβόλιο mRNA SYS6006 στοχεύει σε ορισμένες κύριες παραλλαγές της Ομικρον, και η αναμνηστική δόση του έδειξε καλό αποτέλεσμα εξουδετέρωσης έναντι των υποπαραλλαγών Omicron BA.5, BF.7, BQ.1.1., XBB.1.5 και CH.1.1. σε κλινικές δοκιμές.

Σε μελέτη με 4.000 συμμετέχοντες από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου, όταν η Κίνα περνούσε από ένα σαρωτικό κύμα λοιμώξεων, το εμβόλιο έδειξε αποτελεσματικότητα 85,3% 14 έως 28 ημέρες μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό.

Η CSPC δεν είπε πόσες δόσεις σχεδιάζει να παραγάγει. Είπε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να αποθηκευτεί στους 2-8 βαθμούς Κελσίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο όμιλος έχει κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής για το εμβόλιο. Οι βασικές πρώτες ύλες και τα έκδοχα παράγονται από τον όμιλο, γεγονός που επιτρέπει ανεξάρτητο έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού και σημαντικά χαμηλότερο κόστος παραγωγής», ανέφερε σε δήλωση.

Η εταιρεία έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του εμβολιασμού mRNA τον Απρίλιο του περασμένου έτους, περίπου την ίδια εποχή με την CanSino, μια άλλη εταιρεία με έδρα την Κίνα που δοκιμάζει ενισχυτικό εμβόλιο mRNA κατά της παραλλαγής Ομικρον.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;