Ζώδια: Εαρινή Ισημερία 2023 και Νέα Σελήνη στον Κριό - Ένα φλογερό νέο ξεκίνημα και οι ιδιαίτερες πτυχές του
Όσα θα φέρουν η Εαρινή Ισημερία 2023 και η Νέα Σελήνη στον Κριό στο κάθε ζώδιο.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2023: Εαρινή Ισημερία 2023 και Νέα Σελήνη στον Κριό

Ένα φλογερό νέο ξεκίνημα και οι ιδιαίτερες πτυχές του

Από την Λίλιαν Σίμου – astrolife.gr

Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός αυτή τη φορά, έρχεται να δώσει το έναυσμα για την Άνοιξη 2023:

  • Νέα Σελήνη στην 0.49 του Κριού, Τρίτη 21/3 το απόγευμα στις 7.23μμ.
  • Εαρινή Ισημερία σχεδόν ταυτόχρονα, προηγήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20/3 προς Τρίτη, στις 11.25μμ

Δύο φαινόμενα που αλληλοσυνδέονται και υπογραμμίζουν την νέα Άνοιξη που έρχεται μετ’ εμποδίων, αλλά οφείλουμε να την υποστηρίξουμε!

Μία Άνοιξη που πρέπει να φέρει ανάταση και ζεστασιά, σε θέματα που πάγωσαν τη ζωή μας. Βιώνουμε δυσκολίες, εμπόδια και καθυστερήσεις στα όνειρά μας, αλλά η Νέα Σελήνη του Μαρτίου είναι η χαραυγή μίας νέας πορείας, ικανή να θεραπεύσει τις αδυναμίες της παρούσας κατάστασης. Μοιάζει με τη δυναμική ενός σπόρου που σκάει για να δώσει χώρο στο βλαστάρι της νέας ζωής.

Σηματοδοτεί μία ενδιαφέρουσα αρχή όπου η σπίθα της δημιουργικής μας διάθεσης διευρύνεται και απλώνεται μέσα σε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Επομένως σε μία ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο συνδυασμός αναγγέλλει την αλλαγή μέσα από μία παρορμητική ροή, με πάθος, πόθους έκφρασης, πείσμα, αντιδραστική διάθεση και ανυπομονησία…

Μέσα από την ανάγκη να βγει στην επιφάνεια αυτό που κυοφορείτο εδώ και καιρό, φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα νέο βλαστάρι στην δημιουργική μας πορεία. Είναι σημαντικός ο «σπόρος» αυτή τη στιγμή και φυσικά είναι απαραίτητο να είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει περιθώριο για υπαναχώρηση, οφείλουμε να τολμήσουμε και να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές και να πάρουμε θέση στα γεγονότα που μας πιέζουν.

Ό,τι έχει φθαρεί φεύγει οριστικά, το αφήνουμε πίσω. Σχέσεις, συνεργασίες, φιλίες, προγράμματα, στόχοι που δεν απέδωσαν ή δεν επενδύουν στο μέλλον μας, οριστικά απομακρύνονται και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τρόπο.

Μπορεί να μας φοβίσει για λίγο η ταχύτητα των γεγονότων, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια της ροής. Κι αυτό, γιατί είναι σημαντικό να πάψει η στασιμότητα και με την νέα πορεία να αλλάξουμε σελίδα ή κεφάλαιο στη ζωή μας.

Ας μην διστάσουμε!

Τολμώντας έστω ένα πρώτο βήμα, προσδιορίζοντας τους στόχους και την κατεύθυνση για το ταξίδι μας από τώρα και στο εξής!

Ας δούμε τις λεπτομέρειες των δύο σημαντικών ημερομηνιών:

Με μικρές διαφορές μεταξύ των δύο ωροσκοπίων, η μεν Ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης και του κύκλου του νέου έτους για τη χώρα, η δε Νέα Σελήνη την επομένη, είναι το φως που χαράζει και απομακρύνει τις αγκυλώσεις του χθες.

Οι περισσότεροι πλανήτες στο ίδιο σημείο, πλην της Σελήνης φυσικά και της οικοθεσίας.

Πολιτικά μηνύματα στον χάρτη της Ελλάδας και ατομικές επιρροές

Σε ό,τι αφορά την Εαρινή Ισημερία, τη στιγμή όπου ο Ήλιος εισέρχεται στην αρχή του ζωδιακού κύκλου, την 0η μοίρα του Κριού, έχουμε την δυναμική ώθηση ενός νέου κύκλου εμπειριών. Συνδέεται με το νέο έτος και πρόκειται για την πιο σημαντική στιγμή του έτους για κάθε τόπο, για κάθε πλάσμα της Δημιουργίας. Αφορά σημαντικό σταθμό για την πρόβλεψη του έτους.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η Ισημερία με προβληματίζει εδώ και μήνες. Έχει ιδιαίτερα σημεία και θέτει σημαντικά ερωτήματα.

Μία μέρα πριν τη Νέα Σελήνη, βιώνουμε την πιο βαθιά του νύχτα του μήνα και του έτους, καθώς κλείνει ο κύκλος του Ήλιου στους Ιχθείς και ξεκινά εκ νέου ένα ετήσιο ταξίδι από την 0η του Κριού. Παρά ταύτα όμως, η Σελήνη που ακόμη διανύει τους Ιχθείς, δεν επιτρέπει (κατά μία έννοια) την αποδέσμευση από το χθες. Χρειάζεται ακόμη υπομονή μίας ημέρας, προκειμένου να συνοδεύσει τον Ήλιο στον Κριό, την επομένη, 21 Μαρτίου το απόγευμα.

Μία Ισημερία που κρατά ακόμη ίχνη του χθες, των προβλημάτων και του πόνου που συσσωρεύτηκε. Της ταλαιπωρίας και της απογοήτευσης, της πλάνης και της παραπλάνησης. Συναισθήματα συγκεχυμένα, ασαφή, αβέβαια, θολά. Όνειρα ανεκπλήρωτα, συγκινήσεις φορτισμένες, εξιδανίκευση, ελπίδα και απογοήτευση.

Το δύσκολο σημείο της είναι η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου, σε σύνοδο με ένα σκοτεινό αστέρα, που επιφέρει σκληρές εμπειρίες. Κυβερνήτης είναι ο Άρης, σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα και τη Σελήνη – ένα τετράγωνο που τις προηγούμενες ημέρες εμπεριείχε τον Ήλιο και τον Ερμή ταυτόχρονα.

Κάποιο σκληρό ή τραγικό γεγονός θα φέρει απότομη αλλαγή/ διακοπή σχέσεων. Θα ήθελα να είναι μόνο αυτό ήδη συνέβη λίγες μέρες πριν, με τον χειρότερο τρόπο. Κάτω από το βάρος της απώλειας του τραγικού δυστυχήματος των τρένων, και του βαρύτατου πένθους, ο λαός συνειδητοποιεί την αναλγησία που επικρατεί σε βάρος του. Επίσης, αντιμετωπίζει ίσως «αποκαλυπτικά» για πρώτη φορά, μετά από ένα σοκ, τους κινδύνους που έχουν κάνει τη διαβίωση δύσκολη. Αν και θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί νωρίτερα την διολίσθηση, έστω ένα βήμα προ του τέλους (η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου το περιγράφει) η σκιά της απώλειας, είναι ένα μεγάλο χτύπημα.

Το χτύπημα αυτό έχει άμεση επίδραση στον λαό που αντιδρά προς τους κυβερνώντες (στον 6ο οίκο και τετράγωνο προς τον Ερμή, κυβερνήτη Σελήνης της Ελλάδας και του ωροσκόπου). Οι εργαζόμενοι ξεκινούν αντιδράσεις, το θέμα της ασφάλειας της υγείας και του θανάτου, είναι μοιραία η σπίθα που ξεσηκώνει. Ίσως γιατί δυστυχώς αφήνουμε τα πράγματα στην «τύχη τους» και φθάνουμε σχεδόν στον πάτο καταστάσεων, για να αναλάβουμε δράση!

Πιθανόν είναι η πρώτη σημαντική συλλογική αντίδραση που ταράζει τους κυβερνώντες. Γι’ αυτό και οι εκλογές μετατίθενται για αργότερα.

Παιδιά και νέοι, ήταν βασικό στοιχείο της ανησυχίας όλων. Το κεντρικό θέμα της εποχής, του πρώτου μέρους της νέας χρονιάς για την Ελλάδα, αφορά τα παιδιά. Κι αυτό γιατί το μεσουράνημα της Ισημερίας, είναι στην ακμή του οίκου των παιδιών, της παιδείας, των νέων μας στον χάρτη της Ελλάδας.

Άλλοι συνδυασμοί, αναδεικνύουν την ασάφεια στη βάση της χώρας και την πλάνη από τα κόμματα αντιπολίτευσης. Κάποια παραπλανούν, ψεύδονται, άλλα αφήνουν ιαχές μάχης. Βιάζονται να κερδίσουν εντυπώσεις ή ξεσηκώνουν τον λαό που είναι σε υπερδιέγερση. Προσπαθούν όλοι να εκμεταλλευτούν το λαϊκό αίσθημα, και κυρίως την σύγχυση της εποχής.

Κρίση επικρατεί:

  • Για τα οικονομικά, που φαίνονται πως μοιραία οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με απειλές στοχευμένες για κατάρρευση της οικονομίας, αδυναμία πληρωμής, τραπεζικά συστήματα σε διάλυση… Είναι σε ένα μεγάλο βαθμό υπερβολικά και παραπλανητικά τα στοιχεία. Υπάρχει εν μέρει αλήθεια, αλλά όχι αυτή που φαίνεται ή λέγεται. Πάντως, η σύγχυση είναι μεγαλύτερη από την πραγματική διάσταση.
  • Για την κοινωνική ζωή, τους φίλους και τους στόχους του λαού και του κράτους. Όλα ρευστά και όλα σε ισορροπίες λεπτές και εύθραυστες. Οι βουλευτές, επίσης βρίσκονται σε κρίση, προφανώς γιατί πρέπει να βρουν νέες προτάσεις που θα «πείσουν» εν όψει εκλογών. Επιδιώκουν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους πως υπάρχει προοπτική οικονομική, σχέδιο ανάπτυξης και διασφάλισης της ζωής τους. Κάποιοι κοντόφθαλμα θα πειστούν. Θα επιμείνουν σε τεχνικές που θα εμπεριέχουν την «ασφάλεια» σαν πρόταση. Σημαντικό να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες.
  • Για την παιδεία και τα παιδιά, ως μέλλον της χώρας, υπάρχει επίσης έντονη κρίση. Φόβοι, ανησυχίες, ανασφάλειες. Σύγχυση και θολές πληροφορίες ή παροχές. Αποπροσανατολισμός με δόλο προς τους νέους μας. Θέματα υγείας και ευπάθειες.
  • Η αγωνία για το «αύριο» όμως, μπορεί να ενισχύσει ταλέντα και έμπνευση. Δημιουργικές προτάσεις θα έχουν απήχηση, αν χτίσουμε με σταθερά βήματα ένα πλαίσιο και σχέδιο δράσης.
  •  Θλίψη από εκείνους που θεωρούσαμε «συμμάχους» ως κράτος. Μην υπερβάλλουμε όμως και είμαστε ηττοπαθείς. Οι ξένοι σύμμαχοι, δεν ήθελαν ποτέ την ευημερία μας.
    Ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, σε θέματα εργασίας, ανάπτυξης, υγείας. Δεν πρέπει να παραιτηθούμε. Θα αντιδράσουμε, θα αλλάξουμε πλάνο και στάση ζωής, αν και αυτό φέρνει ταλαιπωρίες. Ας είμαστε υποψιασμένοι για το παρασκήνιο ή για θέματα που μας κρύβουν.
  • Φόβος για τις μετακινήσεις και τα ΜΜΜ. Λογικό, ειδικά μετά από το τραγικό δυστύχημα των τρένων, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για την έλλειψη συντήρησης, προσωπικού και άλλων απαράδεκτων συνθηκών ευρωπαϊκής χώρας, στις συγκοινωνίες!
  • Δυσκολία μετάδοσης πληροφοριών, όπου υπάρχει περιορισμός, στειρότητα ή απόκρυψη σημαντικών ενημερώσεων. Το δυσάρεστο όμως είναι πως ο λαός έχει ήδη σταματήσει να διαβάζει γενικά και κυρίως να «αφουγκράζεται» αυτό που εισπράττει ως πληροφορία και να «διαβάζει πίσω από τις λέξεις». Χρειάζεται ξανά διάκριση και ευθυκρισία.
  • Πολλά συσσωρευμένα λάθη και παθογένειες του παρελθόντος, φέρνουν αδιέξοδο και πόνο σήμερα. Η νέα εποχή του έτους ξεκινά με αυτό το βάρος. Ωστόσο, μπορεί να γίνει αλλαγή προς το καλύτερο, αν έχουμε συντονισμό, σύνεση, αποφασιστικότητα και θέλουμε να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο επαναλήψεων.

Η πολλά υποσχόμενη Νέα Σελήνη μία μέρα μετά την Εαρινή Ισημερία, δίνει την ελπίδα. Σχεδόν ίδιοι οι πλανήτες σε θέση, με λίγες ώρες διαφορά, αλλά η Σελήνη πλέον συντροφεύει τον Ήλιο και έχουν έναν σχηματισμό πολυαστρίας, με συμμετοχή του Ερμή, του Δία και του Χείρωνα, στον Κριό.

Έτοιμοι για μάχη για ένα νέο όραμα, θα είμαστε σε εγρήγορση, ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα. Τονίζεται η σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης, η αυτόνομη επιλογή, το αυτοκέφαλο του καθενός μας. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός με μακροχρόνιες προοπτικές και προδιαγραφές. Χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται ανάπτυξη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα δράση. Σε ημέρα Άρη και ώρα Κρόνου, η αντοχή και το σθένος είναι τα όπλα μας.

Ωστόσο, η εξωστρέφεια επικρατεί, μετά την δύσκολη έναρξη της Εαρινής Ισημερίας. Ο ωροσκόπος στη Νέα Σελήνη είναι στον Ζυγό, όπου πολλά κρίνονται, ζυγίζονται και αποδίδονται με απονομή δικαιοσύνης. Οι ισορροπίες πρέπει να επανέλθουν και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Β. Δεσμό, είναι αυτό που θα μας απασχολήσει στον νέο κύκλο της Σελήνης, που χρωματίζει και την Ισημερία, πιο ενθαρρυντικά πλέον.

Επί της ουσίας θα έχουμε: αποφασιστικότητα, έμπνευση, παρόρμηση, σταθερές αξίες ή απόψεις, αμεσότητα, τόλμη και ενθουσιασμό.

Ευάλωτοι θα αισθανθούμε αν πρόκειται να αναλάβουμε δράση κοινωνική, καλό είναι να μη μας παρασύρει το συγκινησιακό μας και να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι σε όσους επιδιώκουν να μας χειραγωγήσουν. Ευαισθησία και αγωνία υπάρχει και για την βάση της ζωής μας, την οικογένεια, το σπίτι, την πατρίδα, τον τόπο μας. Φόβοι συσσωρευμένοι από καιρό, μας κάνουν να νιώθουμε ότι «δεν πατάμε γερά, σε στέρεο έδαφος».

Παρά ταύτα, μετά τις 24 και 25 του μηνός Μαρτίου, αρκετά θέματα αλλάζουν και θα έχουμε διαφορετική αίσθηση και αντιμετώπιση. Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και ας μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις, κυρίως επηρεασμένοι από κοινωνικές επιδράσεις.

Η ζωδιακή μοίρα του νέου φεγγαριού, σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, έχει την αλληγορική εικόνα μίας γυναίκας που βγαίνει από τον ωκεανό, σαν να αναδύεται μέσα από αυτόν. Μία φώκια την αγκαλιάζει. Περιγράφει την προσωπική μας ενδυνάμωση, καθώς αναδύεται η προσωπικότητά μας από το συλλογικό μέρος της Δημιουργίας και συνειδητοποιούμε για πρώτη φορά τον εαυτό μας.

Κριός

Για σας είναι η πιο σημαντική περίοδος αφού η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στο ζώδιό σας, ειδικά αν ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο. Αλλάζετε ως φύση, θέση και προσωπική έκφραση. Η ίδια η προσωπική εκδήλωση μετατρέπεται σε γενναιόδωρη, ανοιχτή αλλά και άκρως επαναστατική, ή καινοτόμα. Τα θέματα της καριέρας θα είναι περισσότερο από πριν στο προσκήνιο. Θα αποφασίσετε να φανείτε πιο απαιτητικοί, ορθώνοντας ανάστημα λόγω εμπειρίας ή γνώσης. Η πορεία θα σας δικαιώσει, αν όντως έχετε τις βάσεις για να διεκδικήσετε. Αν όχι, προσπαθήστε να είστε πιο διαλλακτικοί και μην υπερβάλλετε. Θα διαπιστώσετε πως έχετε πλέον πολλές νέες ιδέες και θα είναι αδύνατον να ακολουθήσετε τα τετριμμένα ή να μείνετε στο χθες.

Πυροδοτείται η συγκίνηση και η εσωτερική σας φλόγα, για να κάνετε μία νέα αρχή στη ζωή σας, ανατρέποντας τα πάντα γύρω σας, ισορροπίες, κεκτημένα, κατεστημένο και δομημένες αξίες. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στις δυσκολίες, η φιλοδοξία σας δεν πρέπει να σας φέρει αντιμέτωπους με επιθετικές ενέργειες. Αν εργαστείτε με σοβαρότητα, σκληρά και προς την σωστή πλευρά θα είναι τα κέρδη μακροχρόνια. Όλα ανατρέπονται και προκύπτει ένας νέος άνθρωπος, αναγεννημένος, δυνατός, που παρασύρεται από ένα αέρα που δεν υπήρχε, ή δεν φαινόταν ως χθες. Θάρρος και δύναμη, τόλμη και ρίσκο, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο και ίσως καθοριστικό αυτό το διάστημα για σας.

Καλή τύχη και σύνεση στις επιλογές σας!

Ταύρος

Η αναστάτωση αφορά κατά πρώτον τις βαθύτερες ανησυχίες σας. Είστε αρκετά γειωμένα άτομα και δεν έχετε συνηθίσει να ασχολείστε με τον εσωτερικό σας κόσμο. Καθώς οι μέρες αυτές δημιουργούν έντονες συγκινήσεις, ταράζεστε εσωτερικά και κρυμμένες ανάγκες σας αναστατώνουν. Ανέφικτα όνειρα, οράματα μυστικά, θα σας απασχολήσουν έντονα. Αν μάλιστα είστε αρκετά πίσω στις βαθιές σας επιθυμίες, μπορεί να βρεθείτε σε άβολη θέση. Σημασία έχει να κατανοήσετε πως πρέπει να αλλάξετε φιλοσοφία ζωής. Να διευρύνετε τους ορίζοντες και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα εκ βαθέων. Πρέπει όμως να δείτε τον κόσμο πέραν από τα στενά σας όρια.

Αν οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σας είναι δυσβάσταχτα προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε από τις πιέσεις και να μην ξεσπάτε όποτε σας ενοχλούν. Από τα γεγονότα θα αναγκαστείτε να αλλάξετε φιλοσοφία ζωής. Κρυφά όνειρα και ερωτικά αισθήματα που παραμένουν στο παρασκήνιο, έχουν να κάνουν με την περίοδο αυτή. Πυροδοτούν μία εσωτερική ένταση και σας κάνουν να μην μπορείτε να ελέγχετε τις παρορμήσεις σας, αν και φαίνεστε ήρεμοι. Θέλετε ανυπερθέτως να περάσετε σε ένα στάδιο πολύ πιο προχωρημένο, να κάνετε μία ριζική και βαθιά ανατροπή, να τολμήσετε να εξερευνήσετε νέα επίπεδα γνώσης, να απαλλαγείτε από το χθες, το απτό, το αισθητό…

Αποφασίστε το, μην διστάζετε. Είναι εύκολο να πάτε παρακάτω. Εξ άλλου ο κυβερνήτης σας, η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, είναι σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό, σηματοδοτώντας μία νέα ευχάριστη διαδρομή.

Δίδυμοι

Για σας, σχέδια και στόχοι μπαίνουν στο στόχαστρο. Δεν θα είναι εύκολο να παραμείνετε στα ίδια που πρεσβεύατε ως τώρα. Η εποχή επιτάσσει νέες προοπτικές και σίγουρα ανανέωση στα όνειρά σας. Δεν είστε από τα άτομα που φοβούνται την εναλλαγή, άρα λιγότερα αρνητικά θα αισθανθείτε την ανοιξιάτικη πρόκληση. Απλά, μην βιαστείτε, μην δείτε επιπόλαια τις προκλήσεις. Είναι δύσκολο να γίνει κάτι πολύ σοβαρό με ενθουσιασμό και ταχύτητα, γιατί μπορεί να μην μετρήσετε σωστά τις παραμέτρους. Η περίοδος αυτή σας ζητά επίσης να σκεφθείτε τα αποθεματικά σας, είτε ως εξασφάλιση, είτε ως επένδυση. Σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα νέο σχέδιο, αλλά μπορεί να διαλύσετε κάθε στόχο και κάθε όραμα που έχει ως τώρα καλλιεργηθεί, επειδή δεν είναι εύκολο να διατηρήσετε ισορροπίες και να έχετε σωστό προγραμματισμό.

Μια αισθηματική ιστορία που για σας είναι μια δυσάρεστη περιπέτεια -αλλά για πολλούς λόγους τη διατηρούσατε- θα τελειώσει οριστικά. Αντίθετα, δεν αποκλείεται να έρθει μία νέα γνωριμία που θα σας ενθουσιάσει αρχικά, αλλά θα χρειαστεί να περάσει κάποιες δοκιμασίες αργότερα, για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Ένα εισόδημα που προέρχεται από μια συνεργασία σας θα έχει προοπτικές ανάπτυξης.

Στις φιλικές σχέσεις, θα ήταν καλό να εστιάσετε, καθώς μπορείτε να κυριαρχείτε μέσω της γοητείας σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;