Μητσοτάκης για Τέμπη: «Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων είναι να εξασφαλίσουμε ότι δε θα ξαναγίνει»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στο Μαρούσι, μίλησε για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην εκδήλωση πως:

«Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας.

Είναι μια αποστολή την οποία πρέπει να αναλάβουμε. Να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν, μιας Ελλάδας η οποία μας πληγώνει, μιας Ελλάδας η οποία δεν μας εκφράζει, μιας Ελλάδας η οποία δεν αξίζει στη νέα γενιά»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό και σημείωσε πως επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Και ξέρουμε, δεν έχουμε αυταπάτες, ότι πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα και ότι οι μισθοί στην πατρίδα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε και να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, πως:

«Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος.

Εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος. Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμά μας για μία καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα»

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κάνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά και με σωστή κρίση στην κάλπη, ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;