Παν. Αιγαίου: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: Το προσφυγικό ρεύμα αλλάζει το τοπίο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερη την ανάγκη για καταρτισμένους εκπαιδευτικούς πάνω στα ζητήματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης εντός των σχολικών μονάδων, των ΔΥΕΠ και των τάξεων υποδοχής.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το goLearn πραγματοποιεί νέο κύκλο για το 9μηνο μοριοδοτούμενο σεμινάριο με ακριβή τίτλο “Κατάρτιση εκπαιδευτικών στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο”.

Μοριοδότηση

– 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές  και αδιόριστοι υποψήφιοι)
– 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
– 1 με 2 μόρια για τα στελέχη εκπαίδευσης σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως
– Εν δυνάμει  ή πιθανό κριτήριο εισόδου ή συνεκτιμώμενο ή μοριοδοτούμενο προσον σε ενδεχόμενο άνοιγμα πινάκων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης όπως έγινε και στην Ειδική αγωγή με τους επικουρικούς

Επιπλέον Αξιοποίηση

– Για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ – σε ειδικότητες αντίστοιχης με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
– Για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) του ν. 4186/2013 (Α’ 193) – σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
–  Για Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φιλολόγους, Ψυχολόγους κ.λπ. του Ι.Νε.Δι.Βι.Μ σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3915/192/15.04.2016 “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων.
– Από Δήμους, ΜΚΟ και συναφείς δομές στην εκπαίδευση παλιννοστούντων και μεταναστών

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιστημονική στήριξη στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σε θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα σε ότι αφορά την ένταξη των μεταναστών, προσφύγων και γενικότερα μαθητών από διαφοροποιημένα πολιτισμικά περιβάλλοντα  στη σχολική μονάδα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες ενδιαφερομένων:

Α) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στελεχιακή στην εκπαίδευση

Β) Σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού

Γ) Σε όσους αναπληρωτές θέλουν μόρια για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων (νόμος Γαβρόγλου – προσοντολόγιο)

Δ)Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών

Ε)Σε όσους θέλουν να εργαστούν σε ΔΥΕΠ και δομές προσφύγων και να προσεγγίσουν μαθησιακά εις βάθος την ένταξη μαθητών από διαφοροποιημένα πολιτισμικά σχολικά περιβάλλοντα, την ετερότητα στη σχολική μονάδα, την διαπολιτισμικότητα και πολυπολιτισμικότητα, αναλύοντας και κατανοώντας τους βασικούς θεωρητικούς όρους  της κοινωνικής ψυχολογίας, όπως τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις.
Ζ) Σε όσους ήδη έχουν λάβει επιμόρφωση πάνω στην Ειδική Αγωγή ή έχουν κάποιο αντίστοιχο μεταπτυχιακό επιπέδου πτυχίο

ΈΝΑΡΞΗ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Έναρξη στις 20 Μαρτίου
Εγγραφές έως 17 Μαρτίου

Κόστος:  225€
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;