Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο φοιτητής, μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι - Δίνει μάχη στη ΜΕΘ
Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο φοιτητής του ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, που επέβαινε στο πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

Δύσκολες ώρες περνά στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Βολιώτης φοιτητής στο ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης. Ο νεαρός φοιτητής ταξίδευε στο μοιραίο πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Στο βαγόνι, που βρισκόταν ο νεαρός φοιτητής, δε γλίτωσε κανένας επιβάτης και ήταν ο μόνος ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο 22χρονος Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και έτσι γλίτωσε από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Για τα τραύματα αυτά έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία, ενώ στο πλευρό του εδώ και 13 ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του.

Τέμπη: Κρίσιμη η κατάστασή του νεαρού φοιτητή

Ο θείος του νεαρού φοιτητή του ΑΠΘ, τονίζει πώς δυστυχώς δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του και ευχαριστεί τους εκατοντάδες ανθρώπους που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο στους οικείους του νεαρού φοιτητή. Όπως σημειώνει ο θείος του Γεράσιμου:

«Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι νεότερο από εξέλιξη της πορείας του Γεράσιμου. Η κατάσταση του παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κάτι ευχάριστο για να σας το ανακοινώσουμε. Προς το παρόν μεταφέρετε παρακαλώ τις ευχαριστίες της οικογένειας για το κύμα συμπαράστασης που δεχόμαστε από κάθε γωνιά της γης. Ευχαριστούμε κι εσάς για το ενδιαφέρον»

Ο φοιτητής ταξίδευε με την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με σκοπό να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ο νεαρός φοιτητής επιβιβάστηκε από τον σταθμό της Λάρισας.

Ο Γεράσιμος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας επιβάτης. Ο ίδιος εκτοξεύθηκε από τη σύγκρουση εκτός αμαξοστοιχίας, πέφτοντας, όμως, με δύναμη στο έδαφος.

Στη δεύτερη μέρα της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, οι συγγενείς του 22χρονου Γεράσιμου Ιάσονα, είχαν αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ήταν από τους πρώτους που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας. Τον βρήκαν έξω από το τρένο, σε κάτι χωράφια όπου είχε εκτοξευτεί από την σύγκρουση, στο ύψος του πρώτου βαγονιού. Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Το πρώτο χειρουργείο έγινε το πρώτο βράδυ και το δεύτερο την επομένη μέρα. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Έχει τραύματα και στον θώρακα, αλλά οι γιατροί ανησυχούν για τα τραύματα και την πίεση στο κεφάλι»

Τέμπη – Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης: Τιτάνιες οι προσπάθειες των γιατρών

Τέμπη

Ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο. Σκοπός του πρώτου εκείνου χειρουργείου ήταν να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής.

Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα. Ωστόσο, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής από τα βαρύτατα τραύματά του, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης.

Οι γιατροί, μετά από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο. Προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Ο νεαρός έχει και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη. Οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν έχει σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη και αν διαφύγει τον κίνδυνο, οι γιατροί του είναι κατηγορηματικοί και υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη.

Παράλληλα,, δεν έχει διερευνηθεί ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιχειρήσει να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του νεαρού αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.

Παράλληλα, το κύμα αγάπης και συμπαράστασης που δέχεται, σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο νεαρός φοιτητή στο λογαριασμό του στο Facebook είναι τεράστιο. Τα σχόλια σε φωτογραφίες και post του έχουν κατακλειστεί από ευχές να καταφέρει να βγει υγιής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Τέμπη

Τέμπη

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;