Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από τη Νότια Αφρική θέλει να φιλοξενήσει το λευκό τιγράκι
Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί την πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πλησίον του Αττικού Πάρκου και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος .

Όπως πληροφορήθηκε, το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά, δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία. Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα η «Νέμεσις» ενημέρωσε με επιστολή το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική , οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.

Το χρονικό της εγκατάλειψης

Μια παράξενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου στην Ελλάδα εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η Περιφέρεια Παλλήνης, μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την λευκή τίγρη μόλις 4 μηνών που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του πάρκου.

Το ζώο ήρθε με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς του πάρκου είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω.

Πηγή Φωτoγραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;