Τέμπη - Ανδρέας Αλικανιώτης: «Ο διάδρομος και οι καμπίνες του βαγονιού είχαν γίνει ένα»
Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου και αυτός που βοήθησε πολλούς συνεπιβάτες του να σωθούν, μίλησε για τα όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος ήρωας που έσωσε αρκετά άτομα στο δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι». Ο νεαρός μίλησε για τις στιγμές που βίωσε μετά τη σύγκρουση των τρένων και σόκαρε με τις περιγραφές του.

Όπως είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης:

«Είμαι στο στάδιο που δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η αλήθεια είναι πως μέχρι την ώρα που βγήκα από το βαγόνι δεν είχε περάσει από το μυαλό μου πως θα έχει πεθάνει κάποιος. Νόμιζα πως ήταν απλά ένα ατύχημα, δεν μπορούσα να αντιληφθώ το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο διάδρομος και οι καμπίνες του βαγονιού είχε γίνει ένα. Ήταν χαλκομανία. Ήμουν τυχερός γιατί περιφερόμασταν με τους φίλους μου στο διάδρομο και εκείνη τη στιγμή ήμασταν μέσα. Από τους φίλους μου είναι όλοι καλά και ένας που είναι στο νοσοκομείο θα βγει σε λίγες μέρες»

 

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης συνέχισε περιγράφοντας όσα είδε και όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση:

«Αφού ακούστηκε το μπαμ και να σπάνε λαμαρίνες, αποσυνδέθηκε το ρεύμα και ακουγόταν ο ήχος που κάνει και την ώρα της συντριβής υπήρχαν φωνές. Αφού βρέθηκα κάτω από το βαγόνι σηκωθήκαμε και λέγαμε με τους συμφοιτητές μου “ήρεμα παιδιά αυτό ήταν, είμαστε ζωντανοί”. Ακόμα δεν είχαμε καταλάβει πως υπήρχε φωτιά και ερχόταν προς τα πάνω μας. Εγώ σκαρφάλωσα στο παράθυρο και βλέπω την φωτιά να έρχεται κατά πάνω μας. Τότε είπα πως πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα»

 

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;