Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έκκληση για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ από το ΑΠΘ
Σε μία προσπάθεια συμβολής και λόγω της αύξησης στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κάνει έκκληση για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ.

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 36 τουλάχιστον, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Στην προσπάθεια προσφοράς βοήθειας με όποιον τρόπο μπορεί να γίνει, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, μέσα από ανακοίνωσή του, κάνει έκκληση για αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί στο ΑΧΕΠΑ.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ για την εθελοντική αιμοδοσία

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;