Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Υπό κατάληψη το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα
Υπό κατάληψη τελεί το τμήμα Τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα από το πρωί της Τετάρτης (1/3) - Διαβάστε στο neolaia.gr ολόκληρη την ανακοίνωση

Υπό κατάληψη τελεί το τμήμα Τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα από το πρωί της Τρίτης (1/3) ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των σπουδαστών δραματικών σχολών και καλλιτεχνών κατά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήριο λυκείου.

Η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 15.30 το μεσημέρι στο κεντρικό κτήριο της κατάληψης, ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι δράσεις και τα αιτήματα του κατειλημμένου τμήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα:

Πηγή εικόνας: Συντονιστικό φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Εμείς Σας Ακούμε,

Η επίθεση στην τέχνη είναι επίθεση στην ελευθερία

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου νωρίς το πρωί, το κεντρικό κτήριο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Τ.ΗΧ.ΕΙ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Φοιτητών Ι.Π. και με τη στήριξη των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων του Τ.ΗΧ.ΕΙ. και του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) τέθηκε υπό κατάληψη σε ένδειξη στήριξης του αγώνα των καλλιτεχνών και διαμαρτυρίας για το Π.Δ. 85/2022.

Aπό τον Δεκέμβριο του 2022, όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, επαγγελματίες και σπουδαστές, βρίσκεται σε διαρκείς κινητοποιήσεις με αφορμή το Π.Δ. 85/2022 που κατατάσσει όλους τους καλλιτέχνες στην κατηγορία εργαζόμενων απόφοιτων Λυκείου / ανειδίκευτων εργατών, απαξιώνοντας έτσι τις σπουδές τους. Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση στέρησε κεκτημένα των ανθρώπων της τέχνης εξευτελίζοντάς τους.

Μπορεί τα μέχρι τώρα γεγονότα να μην επηρεάζουν τα ΑΕΙ, παρ’ όλ’ αυτά, όντας φοιτητές σε ένα βαθιά καλλιτεχνικό νησί και τα περισσότερα από εμάς από καλλιτεχνικές σχολές (Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών), είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η υποβάθμιση του Πολιτισμού και της Παιδείας και ο πόλεμος εναντίον τους είναι κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει όλα μας. Την ίδια στιγμή η διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σιωπά συνειδητά δίχως να έχει λάβει μέχρι τώρα κάποια δημόσια θέση.

Για αυτό το λόγο ζητάμε τη στήριξή σας, έμπρακτα, σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Ο χώρος της κατάληψης θα είναι ένας χώρος τέχνης και έκφρασης που διαρκώς θα δείχνει ότι η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της τέχνης και των καλλιτεχνών.

Καλούμε όλα τα φοιτητά στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Κατάληψης Κεντρικό Κτήριο Τ.ΗΧ.ΕΙ. στις 3.30 μ.μ.»

Αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το neolaia.gr από την κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα. 
Αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το neolaia.gr από την κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα. 

Όπως πληροφορείται το neolaia.gr και ο Jay Raissis από το Συντονιστικό της Κατάληψης του Τ.ΗΧ.ΕΙ., από το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στον χώρο του Ψυχιατρείου εκτίθενται φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών στην Αθήνα και τις καταλήψεις του Εθνικού Θεάτρου (Κτήρια Τσίλλερ και ΡΕΞ).

Αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το neolaia.gr από την κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα. 

Σε ανακοίνωση του συντονιστικού των φοιτητών, επισημαίνεται ως σκοπός της έκθεσης, η εναντίωση στην επίθεση που δέχεται η παιδεία και ο πολιτισμός στην Ελλάδα.

Πηγή εικόνας: Συντονιστικό φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Aπό τον Δεκέμβριο του 2022, όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, επαγγελματίες και σπουδαστές, βρίσκεται σε διαρκείς κινητοποιήσεις με αφορμή το Π.Δ. 85/2022 που κατατάσσει όλους τους καλλιτέχνες στην κατηγορία εργαζόμενων απόφοιτων Λυκείου / ανειδίκευτων εργατών, απαξιώνοντας έτσι τις σπουδές τους.

Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση στέρησε κεκτημένα των ανθρώπων της τέχνης εξευτελίζοντάς τους. Μπορεί τα μέχρι τώρα γεγονότα να μην επηρεάζουν τα ΑΕΙ, παρ’ όλ’ αυτά, όντας φοιτητές σε ένα βαθιά καλλιτεχνικό νησί και τα περισσότερα από εμάς από καλλιτεχνικές σχολές (Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών), είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η υποβάθμιση του Πολιτισμού και της Παιδείας και ο πόλεμος εναντίον τους είναι κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει όλα μας.

Σε αυτό το πνεύμα, το Συντονιστικό Φοιτητών Ι.Π. οργάνωσε αυτήν την έκθεση φωτογραφίας. Τρία διαφορετικά εκθέματα σε τρεις διαφορετικές κυρίες αίθουσες του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον χώρο του ψυχιατρείου. Σε αυτά θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε ντοκουμέντα, στιγμές και δράσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, με σκοπό την εναντίωση στην επίθεση στην παιδεία και τον πολιτισμό. Καθημερινά, θεατρικές σκηνές, ΑΕΙ και καλλιτεχνικές σχολές καταλαμβάνονται και γίνονται χώροι προάσπισης και διάνθισης όλων των μορφών τέχνης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πηγή εικόνων: Συντονιστικό φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;