Οι ανακοινώσεις που ξεχωρίσαμε από τo MWC 2023 (μέρος Α’)
Δυνατή επιστροφή για το Mobile World Congress 2023 με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις και πρωτότυπα.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω Covid19, η μεγαλύτερη έκθεση τηλεπικοινωνιών του πλανήτη, το Mobile World Congress 2023, άνοιξε χθες, Δευτέρα, τις πύλες της, επιφυλάσσοντας πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το μέλλον της βιομηχανίας. Όπως πάντα αρκετές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός για να παρουσιάσουν τις καινούργιες τους συσκευές που θα γίνουν σύντομα διαθέσιμες ή το πώς οραματίζονται το μέλλον με ξεχωριστά concept προϊόντα.

Αυτές είναι οι ανακοινώσεις που εμείς ξεχωρίσαμε:

Xiaomi: Οι πρώτες συσκευές σε συνεργασία με την Leica από 15 Μαρτίου στην Ελλάδα & το πρώτο scooter με διπλό σύστημα ανάρτησης

Όπως αναμενόταν, η Xiaomi είχε την πιο ηχηρή παρουσία, καθώς η κινεζική εταιρεία στο πλαίσιο του MWC 2023 ανακοίνωσε το παγκόσμιο λανσάρισμα των smartphones της σειράς Xiaomi 13, ενώ παρουσίασε και πολλά νέα προϊόντα του οικοσυστήματος (τα ακουστικά Xiaomi Buds 4 Pro και το smartwatch Xiaomi Watch S1 Pro).

Αυτό που κάνει τα δύο κορυφαία smartphones της σειράς, η οποία αποτελείται τα μοντέλα Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Lite, να ξεχωρίζουν, είναι η συνεργασία με την Leica για την ανάπτυξη του συστήματος της κάμερας. Πιο συγκεκριμένα το Xiaomi 13 Pro, διαθέτει τριπλό σύστημα κάμερες, με τρεις αισθητήρες των 50MP, με τον βασικό αισθητήρα να είναι τύπου 1” και εξελιγμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, προκειμένου η συσκευή να προσφέρει κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο κάτω από όλες τις συνθήκες. Εξίσου ικανό αλλά με μικρότερους αισθητήρες είναι και το σύστημα κάμερας του Xiaomi 13, με την κύρια κάμερα να χρησιμοποιεί αισθητήρα των 50MP μεγέθους 1/1,49”.

Αμφότερες οι συσκευές θα έρχονται με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen2, υποστήριξη δικτύων 5G, Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3 και μεγάλες μπαταρίες με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, με το Xiaomi 13 Pro να έρχεται με φορτιστή των 120W (0-100% σε 19 λεπτά) και το Xiaomi 13 με φορτιστή των 67W (0-100% σε 38 λεπτά). Όσο για το Xiaomi 13 Lite, αυτό μπορεί να μην διαθέτει την υπογραφή της Leica, ωστόσο και αυτό διαθέτει κύρια κάμερα των 50MP, μεγάλη OLED οθόνη με υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ταχεία φόρτιση των 67W (0-100% σε 40 λεπτά).

Και οι τρεις συσκευές θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας από τις 15 Μαρτίου με προτεινόμενες τιμές 1399,9€ για το Xiaomi 13 Pro (12/256GB), 999,9€ για το Xiaomi 13 (8GB/256GB), και 549,9€ για το Xiaomi 13 Lite (8GB/256GB). Για την περίοδο μέχρι 31 Μαρτίου, η Xiaomi θα δίνει δώρο τα ακουστικά Redmi Buds 4 Pro με το Xiaomi 13 Lite, ενώ για τα Xiaomi 13 και 13 Pro θα τρέχει ειδική προσφορά trade-in μέσω της Pandas, με επιπλέον voucher των €100 για συσκευές που θα αγοραστούν από τις 15/3 έως τις 31/3.

Εκτός από τα smartphones και τα συνοδευτικά νέα wearables, η παρουσίαση της Xiaomi είχε και μία δεύτερη έκπληξη στη μορφή του νέου Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Ultra, που είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ που διαθέτει διπλό σύστημα αναρτήσεων, ώστε να προσφέρει ομαλή και ασφαλή μετακίνηση ακόμα και σε δύσκολες επιφάνειες. Το Xiaomi Electric 4 Ultra έχει μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, μπορεί να ανέβει ανηφόρες με κλίσεις έως και 25%, διαθέτει αυτονομία 70 χλμ και χρησιμοποιεί μεγάλα αδιάτρη και αυτοσφραγιζόμενα ελαστικά DuralGel 10 ιντσών για μέγιστη ασφάλεια.

OnePlus 11 Concept: Η OnePlus οραματίζεται smartphones με ενεργό σύστημα υδρόψυξης

Τη δικής της εκδοχή για το πως μπορεί να είναι ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης σε ένα σύγχρονο smartphone έδειξε η OnePlus, παρουσιάζοντας το OnePlus 11 concept smartphone. Έχοντας μία μοναδική κυρτή και διάφανη γυάλινη πλάτη, ένα εκπληκτικό φινίρισμα τύπου Guilloché, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες υψηλής ωρολογοποιίας, στο module της κάμερας και φωτισμό LED, το OnePlus 11 Concept δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να (επι)δείξει η εταιρεία το ενεργό σύστημα υδρόψυξής της, το Active CryoFlux.

Στην καρδιά του συστήματος ψύξης, Αctive CryoFlux βρίσκεται μία κεραμική πιεζοηλεκτρική αντλία, με όγκο μόλις 0,2 κυβικών εκατοστών, η οποία είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του υγρού της ψύξη. Σύμφωνα με την OnePlus, το εν λόγω σύστημα ψύξης θα ήταν σε θέση να μειώσει την θερμοκρασία του επεξεργαστή κατά 2,1°C, διαφορά θερμοκρασίας ικανή να σου εξασφαλίσει 3-4 παραπάνω FPS στα αγαπημένα σου παιχνίδια, και να μειώσει κατά 1,6°C την θερμοκρασία της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης, εξοικονομώντας σου 30-45 δευτερόλεπτα από το χρόνο φόρτισης.

Σημαντική λεπτομέρεια, το σύστημα υδρόψυξης στην πλάτη του OnePlus 11 Concept δεν είναι λειτουργικό, ενώ η εταιρεία δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πότε (και αν) θα το δούμε σε κάποια μελλοντική εμπορική συσκευή.

Lenovo: Δύο πρωτότυπα με rollable οθόνες

Δύο μοναδικές συσκευές που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο σε βίντεο, έκαναν ζωντανή εμφάνιση στο περίπτερο της Levono. Ο λόγος για ένα πρωτότυπο laptop και ένα πρωτότυπο smartphone με rollable οθόνες που ξετυλίγουν.

Ξεκινώντας από το rollable laptop, στην “κανονική” μορφή διαθέτει μια “τυπική” οθόνη 12,7 ιντσών, ανάλυσης 2024×1604 pixels και αναλογίας πλευρών 4:3. Όμως με το πάτημα ενός κουμπιού και την βοήθεια ηλεκτρικών μοτέρ, το πάνελ ξετυλίγεται προς τα πάνω για να μετατραπεί τελικά σε μία οθόνη διαγωνίου 15,3 ιντσών, με αναλογία πλευρών 8:9 και ανάλυση 2024×2368 pixels. Αντίστοιχα, το rollable smartphone έχει υπό κανονικές συνθήκες οθόνη 5 ιντσών με αναλογία πλευρών 15:9, η οποία ξετυλίγεται με παρόμοιο τρόπο, για να μετατραπεί σε μία οθόνη 6,5 ιντσών με αναλογία πλευρών 22:9.

Πότε θα δούμε την εν λόγω τεχνολογία σε κανονικά εμπορικά προϊόντα; Αυτό είναι ακόμα άγνωστο, αφού μπορεί η Lenovo να τονίζει πως οι δύο συσκευές είναι “proof of concept”, προϊόντα που αποτυπώνουν το όραμά της για “την επόμενη γενιά προσωπικών υπολογιστών”, όμως την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι υπάρχουν αρκετές τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν (αντοχή, κατανάλωση ενέργειας, πάχος κτλ) πριν πιάσουμε κάποιο τέτοιο laptop ή smartphone πραγματικά στα χέρια μας.

Bullitt Group: Δορυφορική επικοινωνία για κάθε smartphone με το Motorola Defy Satellite Link

Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά μετά την ανακοίνωση της υποστήριξης δορυφορικής επικοινωνίας για μηνύματα έκτακτης ανάγκης στα νέα iPhone 14 Pro, η συγκεκριμένη δυνατότητα έχει εξελιχθεί στο επόμενο “hot-thing”. Τη στιγμή που οι κατασκευαστές SoC όπως η MediaTek και η Qualcomm, ετοιμάζουν συμφωνίες για να ενσωματώσουν την εν λόγω δυνατότητα στα επερχόμενα Android smartphones, η Bullitt Group παρουσίασε ένα dongle που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα από τώρα σε κάθε smartphone.

To Motorola Defy Satellite Link είναι ανθεκτικό (με πιστοποιήσεις IP68 και MIL-SPEC-810H) και ταυτόχρονα ένα μικρό σε βάρος (70gr) και διαστάσεις (70x50x11mm) εξωτερικό dongle, που ενσωματώνει τη δική του μπαταρία (600mAh), το δικό του GPS και δορυφορικό δέκτη, ώστε να μπορεί να εντοπίσει τη θέση σου και να σου επιτρέψει να στείλεις αυτόματος μήνυμα έκτακτης ανάγκης ακόμα και αν έχεις χάσει το smartphone σου.

Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε smartphone και να σου προσφέρει την δυνατότητα της αποστολής δορυφορικών μηνυμάτων, για οποιοδήποτε λόγο, μέσω της εφαρμογής Bullitt Satellite Messenger που είναι διαθέσιμη τόσο για iOS, όσο για για Android. Να σημειώσουμε εδώ, πως η υπηρεσία messaging της Bullitt είναι συνδρομητική, με μηνιαίο κόστος συνδρομής €5 για το βασικό πακέτο, το οποίο παρέχει 30 δορυφορικά μηνύματα, καθώς και δωρεάν SOS Assist με δοκιμαστική διάρκεια 12 μηνών, για επικοινωνία 24/7 με τα κέντρα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που διαχειρίζεται η FocusPoint International.

Το Motorola Defy Satellite Link θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη με από τον Απρίλιο με κόστος στα €119 (σκέτο) ή στα €169 μαζί με συνδρομή ενός έτους στο πρόγραμμα υπηρεσιών Essentials Messaging της Bullitt (με έως 30 αμφίδρομα μηνύματα ανά μήνα και το SOS Assist).

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;