FIFA «The Best»: Ο Αλάμπα ψήφισε Μέσι και οι οπαδοί ζητούν να φύγει
Λογαριασμοί στα social media εξαπέλυσαν ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης απαιτούν την αποχώρησή του με το hashtag #alabaout.

Στόχος κριτικής αλλά και επιθέσεων έγινε ο Νταβίντ Αλάμπα, ο αρχηγός της εθνικής Αυστρίας, με την ψήφο του υπέρ του Λιονέλ Μέσι στα βραβεία «The Best» της FIFA, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2022.

Μετά την ολοκλήρωση της γιορτής των βραβείων «The Best», η FIFA δημοσιεύει πάντα τη λίστα με κάθε μία από τις ψήφους των προπονητών και των αρχηγών των διαφορετικών εθνικών ομάδων, καθώς και των δημοσιογράφων.

Ο Αλάμπα επέλεξε πρώτο τον Λιονέλ Μέσι, ενώ άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, και στην τρίτη τον Κιλιάν Μπαπέ. Οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης εξαπέλυσαν επιθέσεις σε βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής “Ole”.

Λογαριασμοί στα social media εξαπέλυσαν ρατσιστικές επιθέσεις και απειλές, ενώ οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης απαιτούν την αποχώρησή του από την ομάδα, με το hashtag #alabaout.

 

Ο Αυστριακός διεθνής αμυντικός επέλεξε να δικαιολογήσει δημόσια το σκεπτικό για την ψήφο του και στον λογαριασμό του στο Twitter και στα stories του στο Twitter έγραψε: «Σχετικά με το βραβείο FIFA “The Best”: Η εθνική ομάδα της Αυστρίας ψηφίζει αυτό το βραβείο ως ομάδα, όχι μόνο εγώ. Όλοι στην ομάδα μπορούν να ψηφίσουν και έτσι αποφασίζεται η τελική ψήφος» ξεκίνησε ο Αλάμπα και πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουν, ειδικά ο Καρίμ, πόσο θαυμάζω αυτόν και τις εμφανίσεις του και έχω πει πολλές φορές ότι για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και συνεχίζει να είναι. Χωρίς αμφιβολία».

 

Η ανάρτηση του Αλάμπα συγκέντρωσε 99.700 likes και 5.700 σχόλια.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είχε μια εξαιρετική χρονιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 λόγω τραυματισμού, βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τους Μέσι και Κιλιάν Μπαπέ. Ο Μπενζεμά συγκέντρωσε 34 ψήφους, 18 λιγότερες από τις 52 που έλαβε ο Λιονέλ Μέσι και 10 λιγότερες από τον Κιλιάν Μπαπέ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
15'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
15'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;