Βραβεία SAG 2023: Το «Everything Everywhere All At Once» σάρωσε - Οι συγκινητικές ομιλίες της βραδιάς
Το «Everything Everywhere All At Once» συνεχίζει την ακάθεκτο την πορεία του προς τα Όσκαρ, καθώς θριάμβευσε στα βραβεία SAG 2023 - Οι υπόλοιποι νικητές της βραδιάς

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δόθηκαν τα βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών του Hollywood, τα γνωστά σε όλους ως βραβεία SAG 2023. Η περιπέτεια «Everything Everywhere All At Once» κέρδισε την κορυφαία κινηματογραφική διάκριση στα βραβεία και εδραίωσε τη θέση της ως το απόλυτο φαβορί για τα Όσκαρ 2023.

Το «Everything Everywhere All At Once» έφυγε από την τελετή με συνολικά τέσσερα βραβεία. Ανάμεσά τους αυτό για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο για το Ke Huy Quan, για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο για την Jamie Lee Curtis, καθώς και το βραβείο στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την απίστευτη Michell Yeoh.

Η νίκη της Yeoh αποτελεί μία ανατροπή, καθώς το φαβορί θεωρούνταν από πολλούς η Cate Blancett. Έτσι, η πρωταγωνίστρια του «Everything Everywhere All At Once» μπαίνει ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση του αντίστοιχου Όσκαρ.

Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της στη σκηνή των βραβείων SAG 2023 ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η Yeoh αφιέρωσε χρόνο στο βάθρο για να σημειώσει τι σήμαινε η νίκη της για άλλους λάτρεις του κινηματογράφου της Ασίας. Όπως είπε:

«Αυτό δεν είναι μόνο για μένα», είπε. «Αυτό είναι για κάθε κοριτσάκι που μου μοιάζει»

Η γνωστή ηθοποιός συνέχισε λέγοντας ότι οι έγχρωμοι ερμηνευτές και οι ηθοποιοί από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες θέλουν:

«Μία θέση στο τραπέζι. Πολλοί από εμάς το χρειαζόμαστε αυτό. Θέλουμε να μας δουν. Θέλουμε να ακουστούμε»

Η νίκη της Yeoh, την έκανε την πρώτη Ασιατικής καταγωγής ηθοποιό που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία αυτή. Παράλληλα, η νίκη του συμπρωταγωνιστή της Ke Huy Quan τον έκανε τον πρώτο άνδρα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Στη λίστα με τις περισσότερες νίκες, ακολούθησε το «The White Lotus» με δύο. Η σειρά του Mike White κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη στα βραβεία SAG 2023 για την ερμηνεία της Jennifer Coolidge, αλλά και το βραβείο για Καλύτερο καστ δραματικής σειράς.

Το «Abbott Elementary», μια κωμική σειρά για δασκάλους σε ένα υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο σχολείο, κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης κωμικής τηλεοπτικής σειράς.

Ο Brendan Fraser επίσης αναδείχτηκε νικητής στα βραβεία SAG 2023, καθώς κέρδισε στην κατηγορία της Kαλύτερης Aνδρικής ερμηνείας για την «Φάλαινα».

Με δάκρυα στα μάτια, ο  Fraser αναφέρθηκε στις καλές και κακές επαγγελματικές του περιόδους στη διάρκεια της ζωής του στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Μία καριέρα που τον οδήγησε από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της δεκαετίας του 1990 και τα πρώτα βήματα σε μια ύφεση της καριέρας του που τον άφησε εκτός σκηνής και στη δυναμική του επάνοδο. Ο ηθοποιός είπε από τη σκηνή των βραβείων SAG 2023, μεταξύ άλλων:

«Έχω καβαλήσει αυτό το κύμα πρόσφατα και μου έχει τύχει επίσης να με χτυπήσει αυτό το κύμα μέχρι τον πυθμένα του ωκεανού»

Στους κερδισμένους της βραδιάς και ο Jason Bateman, που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό δράμα για το «Ozark», η Jessica Chastain για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε μίνι σειρά, ο Sam Elliott για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε μίνι σειρά, καθώς και η Jean Smart για καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία.

Βραβεία SAG 2023: Η λίστα των νικητών

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς ή σειράς περιορισμένων επεισοδίων

Sam Elliott (1883)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς ή σειράς περιορισμένων επεισοδίων

Jessica Chastain (George and Tammy)

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία ηθοποιού σε κωμική σειρά

Jeremy Allen White (The Bear)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ηθοποιού σε κωμική σειρά

Jean Smart (Hacks)

Καλύτερη ερμηνεία συνόλου σε κωμική σειρά

Abbott Elementary

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία ηθοποιού σε δραματική σειρά

Jason Bateman (Ozark)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ηθοποιού σε κωμική σειρά

Jennifer Coolidge (The White Lotus)

Καλύτερη ερμηνεία συνόλου σε δραματική σειρά

The White Lotus

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία β’ ρόλου

Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once)

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία β’ ρόλου

Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία α’ ρόλου

Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία α’ ρόλου

Brendan Fraser (The Whale)

Καλύτερη ερμηνεία καστ ταινίας

Everything Everywhere All at Once

Καλύτερη ερμηνεία σε δράση/ κασκαντέρ συνόλου σε ταινία

Top Gun: Maverick

Καλύτερη ερμηνεία δράσης/κασκαντέρ σε σύνολο για τηλεοπτική σειρά

Stranger Things

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;