Επιστολή του φοιτητικού συλλόγου Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών προς τους φοιτητές Τουρκίας και Συρίας
«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, στους συμφοιτητές μας από τις δύο χώρες»

Ακολουθεί η επιστολή στήριξης του φοιτητικού συλλόγου Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών προς τους δοκιμαζόμενους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Τουρκίας και της Συρίας:

«Τις τελευταίες μέρες όλοι παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις με τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των δύο χωρών. Είμαστε στο πλευρό σας αυτές τις δύσκολες ώρες! Πονάμε με τις απώλειες συγγενικών και φιλικών σας προσώπων. Πανηγυρίζουμε μαζί σας για καθένα και καθεμιά που καταφέρνει να βγει ζωντανός από τα χαλάσματα! Οργιζόμαστε βλέποντας οικογένειες να υποφέρουν και να μένουν ανυπεράσπιστες από το κράτος!

Δεν μένουμε απαθείς θεατές. Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Ήδη έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα πρωτοβουλιών, προσφοράς και αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Η ανταπόκριση των νέων και των εργαζόμενων της Ελλάδας είναι συγκλονιστική. Παίρνουμε δύναμη από τα συγκινητικά μηνύματα φιλίας από τον λαό της Τουρκίας στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ελληνικού λαού.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα! Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό των κερδών, των μεγάλων συμφερόντων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πληρώνουν με κάθε τρόπο οι λαοί.

Κόντρα στο αίσθημα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, αυτές τις δύσκολες ώρες αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λαός της Συρίας, που συνεχίζει να βιώνει το δολοφονικό εμπάργκο εν μέσω της τραγωδίας του καταστροφικού σεισμού.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, στους συμφοιτητές μας από τις δύο χώρες.

Οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη με τους δοκιμαζόμενους λαούς. Όπως και τις τόσες φορές που η χώρα μας επλήγη από καταστροφές, η αλληλεγγύη και η δράση των Φοιτητικών Συλλόγων και των Εργατικών Συνδικάτων αποτέλεσε την ασπίδα προστασίας του κάθε θύματος, έτσι και τώρα!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Κανείς μόνος!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας:

  • να συνυπογράψουν τη συγκεκριμένη επιστολή προς τους φοιτητές και φοιτήτριες της Τουρκίας και Συρίας
  • να οργανώσουν την αλληλεγγύη με τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης
  • να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης του τουρκικού και συριακού λαού».

Η ανάρτηση του Συλλόγου στο facebook:

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;