«Το μέλλον της μουσικής είναι στην A.I.», τάδε έφη David Guetta
O κορυφαίος DJ δηλώνει εντυπωσιασμένος από τα σχετικά εργαλεία.

Ο παγκοσμίου φήμης DJ, David Guetta, φαίνεται ότι διαφωνεί με πολλούς καλλιτέχνες που να μποϊκοτάρουν τα εργαλεία A.I., αφού ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι “μέλλον της μουσικής βρίσκεται στην Α.Ι.”, διευκρινίζοντας πως βλέπει όλες αυτές τις υπηρεσίες σαν ένα ακόμα εργαλείο. Μάλιστα, ο ίδιος δημιούργησε ένα κομμάτι, χρησιμοποιώντας δύο site A.I. για να του προσθέσει στίχους και φωνή στο στυλ του Eminem, για τις ανάγκες μιας ζωντανής εμφάνισής του, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι δεν σκοπεύει να διαθέσει εμπορικά το συγκεκριμένο κομμάτι.

Μιλώντας στο BBC εξήγησε ότι: “Δημιούργησα τα φωνητικά με στυλ Eminem για πλάκα, αλλά λειτούργησε τόσο καλά που δεν το πίστευα. Ανάρτησα το video επειδή ήθελα να ανοίξω τη συζήτηση και να φέρω το θέμα στην επιφάνεια.”. Όσο για την άποψή του γύρω από την A.I., συνέκρινε την εμφάνισή της με τις μουσικές επαναστάσεις του παρελθόντος.

“Κατά πάσα πιθανότητα το rock ‘n’ roll δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η ηλεκτρική κιθάρα. Δε θα υπήρχε η acid house μουσική, χωρίς το Roland TB-303 (bass synthesiser) ή τη Roland TR-909 (drum machine). To hip-hop δεν θα υπήρχε, χωρίς τα samplers. Νομίζω πως η A.I. μπορεί να καθορίσει νέα μουσικά είδη. Πιστεύω πως κάθε νέο είδος μουσικής προέρχεται από μια νέα τεχνολογία.”

“Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γούστο. Αυτό που καθορίζει ένα καλλιτέχνη είναι ότι έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, θέλει να εκφράσει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα όργανα που έχει στη διάθεσή του, για να το κάνει αυτό”.

Αναμενόμενα, πολλοί εντυπωσιάστηκαν από το εν λόγω πείραμα του Guetta, όπως βέβαια δεν έλειψαν και εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, θεωρώντας πως η υιοθέτηση των αλγορίθμων A.I. για την παραγωγή μουσικής θα “σκοτώσει” τη δημιουργικότητα. Ο ίδιος ο Eminem, για την ώρα, δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός.

Πάντως, όσο διχασμένες και αν είναι οι καλλιτεχνικές κοινότητες και όχι μόνο, το σίγουρο είναι ότι τα εργαλεία A.I. έχουν έρθει για να μείνουν και εξαρτάται από εμάς το πως θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;