Στεφανία Γουλιώτη: «Δεν μου αρέσει καθόλου το ότι υποτιμάς την Τέχνη» - Το σχόλιό της για το Προεδρικό Διάταγμα
Η Στεφανία Γουλιώτη μίλησε για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Στεφανία Γουλιώτη που υποδύθηκε την Αλεξάνδρα στο «Maestro» εξέφρασε τη δική της άποψη για την υπόθεση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την εξίσωση των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου μίλησε. Παράλληλα, η Στεφανία Γουλιώτη εξέφρασε μέσα από την εκπομπή «Uncover Stories» του AtticaTV τα παράπονα και την αντίθεσή της στις πρακτικές του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και του Υπουργείου Εργασίας.

«Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό, πέρα από τα πρακτικά προβλήματα, το ότι δεν μπορείς να κάνεις σπουδές στο εξωτερικό, και την ψυχολογική υποβάθμιση, κυρίως δεν μπορείς να λες ότι προσθέτεις κάποιες γνώσεις σε έναν άνθρωπο και αυτό να μην αναγνωρίζεται κρατικά και από την κοινωνία», ανέφερε αρχικά η Στεφανία Γουλιώτη και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα και ο μεγάλος θυμός είναι ότι αυτό που μας λένε επί της ουσίας είναι πως το είδος των σπουδών, το ότι εγώ διευρύνω τους ορίζοντές μου στο σώμα μου, στην ψυχή μου, στα βιβλία που διαβάζω για να μπορέσω να αποδώσω στη σκηνή… μου λες ότι είναι για τα σκουπίδια».

«Το μισό καλλιτεχνικό χώρο δεν τον αφορά τα πρακτικά, γιατί έχει ήδη μία επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά είναι μία ψυχική υποβάθμιση και ως καλλιτέχνες αυτό μας ταράζει πιο πολύ και το πού μας τοποθετείτε κοινωνικά. Αυτό μας θυμώνει πάρα πολύ», είπε αμέσως μετά η Στεφανία Γουλιώτη.

«Ήδη την υποτίμησες τη δουλειά μας φοβερά μέσα στην πανδημία. Μιλάμε για μουσικούς που τρώνε τη ζωή τους πάνω στα πλήκτρα, μιλάμε για κινηματογραφιστές. Μιλάμε για όλη αυτή την υποκρισία που υπάρχει στο να κάνεις πολιτιστικές πρωτεύουσες, να διοργανώνεις μεγάλα events, να πηγαίνεις στις πρεμιέρες, να σου αρέσει να χαριεντίζεσαι με όλους τους καλλιτέχνες αλλά να τους λες: ξέρεις κάτι, είσαι απόφοιτος Λυκείου», πρόσθεσε αναφερόμενη στην υποτίμηση των ηθοποιών εν μέσω της πανδημίας.

«Αυτό είναι εξοργιστικό αλλά χαίρομαι γιατί βλέπω ότι με φοβάσαι στην πραγματικότητα και μου θυμίζεις πόση δύναμη έχω», κατέληξε η Στεφανία Γουλιώτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;