ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών κατά του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές τους με την παραίτηση των καθηγητών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο του πολιτισμού ως απάντηση στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών.

Μετά τις παραιτήσεις των καθηγητών των δραματικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σειρά πήραν οι καθηγητές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι οποίοι συστρατεύτηκαν στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους.

Η ανακοίνωση των καθηγητών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στην ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναφέρουν πως προχώρησαν στην κίνηση αυτή με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής τους ευθύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών:

α) εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ. 85/22 που με τις επίμαχες διατάξεις του απαξιώνει το εππιπδεο σπουδών στον χώρο των παρασταικτών σπουδών,

β) στηρίζοντας τους σπουδαστές και τις σπουδάστριές μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλωνας,

γ) δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές /σπουδάστριες και στους συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και ευρύτερα στον καλλιτεχνικό χώρο…

Με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής μας ευθύνης, δηλώνουμε την παραίτησή μας.

Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα η σχολή τελεί υπό κατάληψη εδώ και μέρες, ενώ από το Σάββατο ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Θέατρο Απόλλων.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;