ΔΥΠΑ: Δείτε γιατί δεν παίρνουν όλοι οι άνεργοι επίδομα
Τι συμβαίνει με τις ενισχύσεις των μακροχρόνια ανέργων

Τι γίνεται όταν τα επιδόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) – πρώην ΟΑΕΔ «κόβονται»;

Σημειώνεται ότι το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας είναι ένα από τα πρώτα επιδόματα που χάνουν χιλιάδες άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι δεν εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο workenter.gr και την κα. Σπυδιρωνάκου, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ βάζει επιτέλους μία τάξη με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, ώστε να μην γίνεται κατάχρηση των δικαιωμάτων που δίνει η ΔΥΠΑ και να διασφαλιστεί ότι οι παροχές θα κατευθύνονται σε αυτούς που τις έχουν πραγματικά ανάγκη», το ερώτημα παραμείνει.

Πόσοι είναι τελικά αυτοί που λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας;

Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο οποίος είπε ότι: «το επίδομα το παίρνουν 1 στους 5 από αυτούς που υποβάλλουν αίτηση». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ μικρός ο αριθμός συγκριτικά με τους δικαιούχους που παίρνουν το επίδομα ανεργίας», δικαιολογώντας το γεγονός ότι πολλοί αιτούμενοι κόβονται «λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων του προηγούμενου φορολογικού έτους».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Υπουργείο Εργασίας

Αυτό που έγινε με το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, όπως σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας, είναι ότι «θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια, (με πυξίδα τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης), ώστε να έχουν κάλυψη από την Πολιτεία οι πραγματικά μακροχρόνια άνεργοι και όχι κάποιοι επιτήδειοι με μεγάλα εισοδήματα, που, μέχρι τώρα, εκμεταλλεύονταν το σύστημα. Πρέπει να γίνει μία διάκριση μεταξύ κοινωνικής προστασίας και απάτης, εκτός και αν θεωρεί κάποιος λογικό να προστατεύονται οι απατεώνες σε βάρος των ανέργων που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2