Κατάληψη των καλλιτεχνών στο ΥΠΠΟΑ για το Προεδρικό Διάταγμα - Υπό κατάληψη ολόκληρο το Εθνικό Θέατρο
Υπό κατάληψη τελεί και η δεύτερη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού από καλλιτέχνες που διαμαρτύρονται για το Προεδρικό Διάταγμα.

Οι καλλιτέχνες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις αντιδράσεις τους για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο, όπως καταγγέλλει σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήριο Λυκείου, με καταλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε ολόκληρο το Εθνικό Θέατρο.

Πιο συγκεκριμένα, σε κατάληψη και της δεύτερης σκηνής του Εθνικού θεάτρου, δηλαδή του Rex, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών, σε δυναμική συνέχεια της διαμαρτυρίας τους για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα. Μετά την κατάληψη της δραματικής σχολής και του κτιρίου Τσίλερ, πλέον ολόκληρο το Εθνικό τελεί υπό κατάληψη.

Να σημειώσουμε πως σήμερα, Τετάρτη (8/2) λήγει και η διορία που έχουν θέσει οι καθηγητές της σχολής για την παραίτησή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές έχουν δηλώσει πως αν δεν λάβουν έμπρακτες ενδείξεις μέχρι τις 8/2 ότι το διάταγμα θα τροποποιηθεί θα υποβάλλουν την παραίτησή τους

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margarita Trikka (@trikaki)

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται κατάληψη και στο υπουργείο Πολιτισμού από καλλιτέχνες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα. Στο υπουργείο πολιτισμού οι καλλιτέχνες έχουν κρεμάσει πανό, το οποίο γράφει:

«Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας»

Πανό στο Υπουργείο Πολιτισμού: «Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας». [08/02]
Παράλληλα, σημειώνεται ότι περίπου 50 καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών προχώρησαν σε κατάληψη της σκηνής Rex του Εθνικού Θεάτρου στην Πανεπιστημίου τα μεσάνυχτα.

Να σου υπενθυμίσουμε πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00, κατά της υποβάθμισης των πτυχίων και τις συνέπειες αυτού με σκοπό την άμεση ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
68'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
67'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
2'
47 - 66
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
5'
53 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;