«Σας παρακαλώ βοήθεια.. Άνθρωποι πεθαίνουν»: Το σπαρακτικό κλάμα του Βολκάν Ντεμιρέλ
Δραματική έκκληση για βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό έκανε ο διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας, Βολκάν Ντεμιρέλ, «λυγίζοντας» σε ζωντανή μετάδοση στα social media.

Σπαρακτικό ήταν το μήνυμα που έστειλε σε ζωντανή μετάδοση ο Βολκάν Ντεμιρέλ μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Ο διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας και νυν προπονητής της Χατάισπορ, ζήτησε σπαρακτικά βοήθεια με δάκρια στα μάτια λίγες ώρες μετά το φονικό σεισμό.

«Σας παρακαλώ πολύ, βοήθεια. Άνθρωποι πεθαίνουν. Στείλτε ασθενοφόρα. Η κατάσταση είναι κακή εδώ. Βοηθήστε μας δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν βοήθεια. Ας μας βοηθήσει ο Αλάχ», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε το tweet:

Τουρκία – Συρία: Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.400 οι νεκροί

Η σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών που έπληξε σήμερα το πρωί την Τουρκία και τη Συρία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους. Οι υλικές καταστροφές είναι τεράστιες και, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς, οι αριθμοί επιδεινώνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ, νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 Ρίχτερ τάραξε την κεντρική Τουρκία στις 12:24 (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός σημειώθηκε 67 χλμ. βόρεια, βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων. Από την πλευρά της, η τουρκική AFAD ανακοίνωσε ότι σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο γεωγραφικό τόξο, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα ακόμα και στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Η νέα αυτή ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως του πρωινού σεισμού.

Ακολούθησε -12 λεπτά αργότερα- ισχυρός μετασεισμός εντάσεως 6 Ρίχτερ.

Αυξάνονται τα θύματα

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία έχει ανέβει σε 912, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 5.383.

Τόνισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από το 1939.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα αυξηθεί ο απολογισμός των θανάτων καθώς προχωρούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» είπε ο Ερντογάν.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, περισσότεροι από 326 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 1.040 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι δυνάμεις του στρατού συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;