Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο περιγράφει τη ζωή της και τις δυσκολίες - «Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι»
Η Rumeysa Gelgi είναι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες και η ζωή της δεν είναι «εύκολο ταξίδι», όπως λέει η ίδια.

Η γυναίκα, που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότερη γυναίκα του κόσμου, έχει μία τελείως διαφορετική ζωή από των υπόλοιπων ανθρώπων. Η γυναίκα, που έχει ύψος λίγο παραπάνω από 2 μέτρα και 13 εκατοστά, μίλησε στο 7Life και αποκάλυψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η τουρκικής καταγωγής Rumeysa Gelgi, πρόκειται για την ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, αποκαλύπτει πώς είναι η ζωή της είναι τελείως διαφορετική. Από το να αγοράζει φορέματα για να τα φοράει ως τοπάκια μέχρι να κλείνει έξι θέσεις σε αεροπλάνο για να πετάξει.

Η γυναίκα κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το 2023 ως την υψηλότερη γυναίκα στον κόσμο. Η ίδια δηλώνει πως η ζωή της δεν ήταν ένα «εύκολο ταξίδι».

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μία σπάνια γενετική κατάσταση.

Μιλώντας στο 7Life, η 26χρονη μίλησε για το πώς χρειάζεται να κάνει έπιπλα κατά παραγγελία, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι «αδύνατα» και πώς πέτυχε το όνειρό της να μετακομίσει στην Αμερική, κλείνοντας πολλές θέσεις για να καταφέρει να πετάξει.

Σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών, η Rumeysa διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Weaver. Πρόκειται για μία γενετική πάθηση που προκαλεί υπερανάπτυξη των οστών και επηρεάζει μόνο 50 άτομα παγκοσμίως.

Εξαιτίας αυτής της σπάνιας γενετικής ασθένειας, σε ηλικία έξι ετών είχε φθάσει ήδη το 1,80 μ. και, όπως δήλωσε η ίδια στον Guardian, ένιωθε σαν:

«Ένα παιδί παγιδευμένο στο σώμα ενός ενήλικα»

ρεκόρ Γκίνες

Οι γιατροί την υπέβαλαν σε φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εφηβείας και όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορούσαν, καθώς δεν γνώριζαν πόσο ψηλή θα γινόταν. Χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή, η Rumeysa υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να ήταν:

«Πολύ ψηλότερη»

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, πάλευε με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Τα προβλήματα αυτά ήταν από ένα καρδιακό ελάττωμα μέχρι σκολίωση που την οδήγησε σε επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη για να μειωθεί η πίεση στην πλάτη της.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης φυσικής της κατάστασης, η Rumeysa έκανε κατοίκον διδασκαλία μεταξύ των διακοπών της από το νοσοκομείο. Όπως είπε:

«Δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Δεν είχα φίλους επειδή ήμουν τόσο διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας μου, αλλά τα κατάφερα»

Η Rumeysa, μάλιστα, προσθέτει πως οι γονείς της ήταν η «μεγαλύτερη στήριξή» της και ότι είχε «καταπληκτικούς δασκάλους».

ρεκόρ Γκίνες

Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «φιλόδοξο άτομο», και στα 17 της χρόνια παρατήρησε ότι ο κάτοχος του ρεκόρ του ψηλότερου εφήβου στον κόσμο ήταν κοντύτερος από εκείνη. Έτσι, διεκδίκησε τον τίτλο και, όπως καταλαβαίνεςι τον κέρδισε.

Το 2021 η Rumeysa ανακηρύχθηκε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο και πέρσι κέρδισε τον τίτλο για τα μεγαλύτερα χέρια, τα μακρύτερα δάχτυλα (τα οποία είναι της αρέσει να είναι περιποιημένα), καθώς και τη μακρύτερη πλάτη.

Η διαφορετική ζωή της

Η καθημερινότητα της υψηλότερης γυναίκας στον κόσμος δεν είναι εύκολη.

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο είναι αδύνατες για τη Rumeysa, η οποία πρέπει να μεταφέρεται με φορτηγάκι και τα κρεβάτια. Επίσης, οι καρέκλες και τα γραφεία πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα για να προσαρμόζονται στο ύψος της.

Σε ό,τι αφορά τα ρούχα της, η ίδια αγοράζει φορέματα για να φορέσει ως τοπάκια και ρούχα από εξειδικευμένες μάρκες για πολύ μεγάλα μεγέθη.

Παράλληλα, τα αεροπορικά ταξίδια φαίνονταν αδύνατα, καθώς μπορεί να κάθεται όρθια μόνο για περισσότερο από δύο με τρεις ώρες κάθε φορά. Ωστόσο, πέρσι με τη βοήθεια μιας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, η Rumeysa κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και πετάξει στις ΗΠΑ.

Η Turkish Air της επέτρεψε να κλείσει έξι θέσεις σε αεροπλάνα, στις οποίες μπορούσε να ξαπλώσει πάνω σε ένα ειδικό φορείο.

Το φορείο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για έναν κανονικό επιβάτη, καθώς, συνήθως προορίζεται μόνο για επιβάτες επειγόντων ιατρικών περιστατικών. Η ίδια είπε:

«Με κοίταξαν περίεργα μερικοί, αλλά οι άλλοι επιβάτες ήρθαν να ελέγξουν αν ήμουν καλά και πραγματικά απόλαυσα την πτήση μου. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για μένα»

Η Rumeysa εργάζεται ως web developer και μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να συνεχίσει την καριέρα της. Η υψηλότερη γυναίκα στον κόσμο δήλωσε ότι τώρα σκέφτεται να κάνει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πλέον ξέρει ότι υπάρχει λύση για τα αεροπορικά ταξίδια της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Rumeysa Gelgi είναι πολύ ανοιχτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη ζωή της με το Σύνδρομο Weaver. Η ίδια μετράει περισσότερους από 38.000 ακόλουθους στο Instagram και δεκάδες δημόσιες ομιλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)

Η Rumeysa ελπίζει ότι μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σπάνια πάθηση, η οποία έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής της και όπως δηλώνει:

«Θέλω επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να κρίνετε τους άλλους από το πώς φαίνονται» 

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
65'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
64'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
3'
44 - 63
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
51 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1