Πώς ένα post «απόλυσης» μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις δουλειά
Στην εποχή των social media όλα είναι εφικτά, αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο!

Μία απόλυση πάντα φέρνει την ανησυχία για το πότε θα βρεις μία καινούργια δουλειά. Στην εποχή των social media όμως όλα είναι εφικτά, αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο.

Τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι εκείνοι που ανακοινώνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απόλυσή τους, βρήκαν μία νέα ευκαιρία στην αγορά εργασίας.

Πώς γίνεται όμως αυτό;

Κάποιοι μοιράζονται το γεγονός της απόλυσής τους στα social media, με hashtags όπως #opentowork, #techlayoffs, #unemployed. Αρκεί να πληκτρολογήσεις «layoffs» («απολύσεις») στο TikTok, στο Twitter και σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, για να εμφανιστεί στην οθόνη σου πλήθος από αναρτήσεις και σχετικά βίντεο.

Αυτή τη διαδικασία ακολούθησε η Liz Paupin, η οποία μοιράστηκε το γεγονός με τους 13.000 ακόλουθούς της στο Twitter και βρήκε νέα δουλειά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τη Wall Street.

Ακόμη κι αν δεν λάβεις άμεση ανταπόκριση, σίγουρα πολλοί είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να σε καλέσουν σε interview και άλλοι θα σου στείλουν μηνύματα υποστήριξης.

Η Sarah Nelson, η οποία εργάζεται στο ανθρώπινο δυναμικό, δημοσίευσε στο LinkedIn σχετικά με την απόλυσή της από εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο. Μίλησε με 15 εταιρείες σε τρεις εβδομάδες και πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα εξ’ αποστάσεως δουλειά ως υπεύθυνη προσλήψεων με τη Dandy, μια διαδικτυακή πλατφόρμα οδοντιατρικού εργαστηρίου, στο Scottsdale, Ariz.

«Δεν περίμενα το είδος της έκρηξης που έλαβα», είπε.

Από τη μεριά της, η Silvia Fuentes ανακοίνωσε την απόλυσή της την περασμένη εβδομάδα και κατέστησε σαφές ότι ήθελε έναν ρόλο σχεδιαστή ψηφιακών προϊόντων μεσαίου επιπέδου.

Η ίδια επέλεξε το Twitter, όπου είπε ότι είχε περισσότερες επαγγελματικές διασυνδέσεις. Χρησιμοποίησε το slug «hmu», συντομογραφία για το hit me up, στο αίτημά της για θέσεις εργασίας, και αρκετοί επαγγελματίες την εντόπισαν στο LinkedIn αφού είδαν το tweet της.

«Πηγαίνετε όπου αισθάνεστε άνετα να δημοσιεύσετε», είπε η 26χρονη, που ζει στο Ντάλας. Την περασμένη εβδομάδα, πολλές υποσχόμενες ευκαιρίες ήρθαν στον δρόμο της και είχε μερικές αρχικές συζητήσεις, συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από Wall Street

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;