Τι απαντάει ο Γεωργιάδης για νέο «Fuel Pass» - «Δεν υπάρχει καρτέλ στα καύσιμα»
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε για το αν θα υπάρξει ή όχι ένα νέο Fuel Pass - Τι είπε για τις τιμές πετρελαίου και καυσίμων

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ. Ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε ότι οι τιμές των καυσίμων θα υποχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός από τις αγορές»

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διάθεσης ενός νέου Fuel Pass, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι:

«Αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες»

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για το πετρέλαιο θέρμανσης και είπε:

«Είναι παράλογο κάποιος να περιμένει να προμηθευτεί πετρέλαιο τον Φεβρουάριο, όταν μπορούσε να το κάνει τους προηγούμενους μήνες. Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού»

Ο υπουργός πρόσθεσε πως βοήθησε ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για την ύπαρξη καρτέλ στα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται:

«Ούτε εγκληματίες είναι τα διυλιστήρια ούτε ποινικές πράξεις κάνουν»

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια στην Ελλάδα είναι μόνο δύο μπορεί να δημιουργεί συνθήκες μικρότερου ανταγωνισμού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στους υψηλούς φόρους στα καύσιμα και είπε ότι αν συγκρίνει κανείς τις τιμές διυλιστηρίου της Ελλάδας και άλλων χωρών είμαστε στο μέσο όρο.

Ο ίδιος κατέληξε:

«Οι υψηλοί φόροι στα καύσιμα ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90, διατηρήθηκαν από όλες τις ενδιάμεσες κυβερνήσεις. Ο βασικότερος λόγος που διατηρήθηκαν είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι το πιο βασικό και σταθερό φορολογικό έσοδο»

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;