Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (28-29/1)
Έξοδος στην Αθήνα για ακόμη μία φορά και αυτή την εβδομάδα μας αξίζει περισσότερο από ποτέ, καθώς επιβιώσαμε από «χείμαρρους» και «Χίμαιρες»!

Γιούχου!

Για να με διαβάζετε πάει να πει πώς η εβδομάδα σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της και το ΣΚ μας χαιρετάει με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Έξοδος στην Αθήνα λοιπόν για ακόμη μία φορά και αυτή την εβδομάδα μας αξίζει περισσότερο από ποτέ, καθώς επιβιώσαμε από «χείμαρρους» και «Χίμαιρες»!

Χωρίς πολλά λόγια και υπενθύμιση τραυματικών και “χαλαζιακών” εμπειριών, πάμε να δούμε τα events που αξίζουν την προσοχή μας για το Σαββατοκύριακο που καταφθάνει με το αδιάβροχό του στα χέρια.

Ξέρετε, τα γνωστά… Καφεδάκι, αναπαυτικό κάθισμα, προσδενόμαστε και φεύγουμε!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ του ΜΟΛΙΕΡΟΥ

28-29/1

έξοδος στην Αθήνα Στο θέατρο «Εμπορικόν» ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται στη νέα θεατρική σεζόν με τη γνωστή κωμωδία – αίνιγμα του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος».

Η αιχμηρή γραφή του Μολιέρου, η αδυσώπητη σάτιρά του στη συντηρητική υποκρισία της εποχής του και η εμμονή του στην κωμωδία ως το πιο ισχυρό όπλο για την κοινωνική κριτική τον καθιστούν έναν διαχρονικά εμβληματικό συγγραφέα που «αναπνέει» στο σήμερα παρά τα 400 χρόνια που πέρασαν από την γέννησή του.

Άνθρωπος του θεάτρου-ηθοποιός, συγγραφέας και θιασάρχης- γνώστης της θεατρικής πρακτικής, με τον κωμικό του οίστρο και με τα αριστουργήματα που έγραψε,άλλαξε την κωμωδία μια για πάντα.

Τον πολέμησαν, προσπάθησαν να του απαγορεύσουν την αμείλικτη κριτική του αλλά η τολμηρή κοινωνική του στάση, το ηθικό του ανάστημα και η δύναμη της γραφής του τον καθιέρωσαν ως ένα από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στην θεατρική μας παράδοση.

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας είναι μερικές από τις παθογένειές της.

Ο Αλσέστ, ο ήρωας του έργου, επιθετικός και αηδιασμένος με την κοινωνική παρακμή και θυμωμένος με την υποκρισία των ανθρώπων, ερωτεύεται παθιασμένα την όμορφη Σελιμέν, το απόλυτο θηλυκό – προϊόν αυτού του συστήματος που απεχθάνεται. Και παγιδεύεται.

Σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας , που η «μάσκα» είναι το πρόσωπό μας, σε μια κοινωνία της κυριαρχίας της εικόνας έχει θέση ο έρωτας;

Στο Μισάνθρωπο η κωμική πένα του Μολιέρου έχει την ευκαιρία να σατιρίσει, με τα υλικά της κωμωδίας που αυτός ο ιδιοφυής συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί, την αέναη μάχη του αρσενικού και του θηλυκού.

Ο Γιάννης Κακλέας αποπειράται για πρώτη φορά να συνδιαλλαγεί με τον κόσμο του Μολιέρου με ανατρεπτική διάθεση και με πρόθεση να αναδείξει τα στοιχεία του έργου που αφορούν απόλυτα στην πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα.

Η διανομή αποτελείται από ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών:

Τον Μισάνθρωπο ενσαρκώνει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και την δαιμονική Σελιμέν η Ευγενία Σαμαρά.

Ορόντ, ο αντεραστής του Μισάνθρωπου, ο Στέλιος Ιακωβίδης.

Στον ρόλο της Αρσινόης, της αντίζηλης της Σελιμέν, η Αθηνά Μουστάκα.

Μνηστήρες της γοητευτικής Σελιμέν, ο Θάνος Μπίρκος και ο Αυγουστίνος Κούμουλος.

Ο Αλέξης Φουσέκης και ο Κυριάκος Σαλής, φίλοι του Ζευγαριού.

Και τέλος η Φωτεινή Αθερίδου με δικά της σατιρικά κείμενα σε ρόλο σχολιαστή που δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια σοβαροφάνειας των ηρώων του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, δείτε εδώ!

✔42497

28-29/1

Ο αγαπημένος μας δημιουργός, Γιώργος Καπουτζίδης, έρχεται και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, τη θεατρική του στέγη εδώ και τρία χρόνια, με το νέο του έργο με τίτλο «42497».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης -μετά την θριαμβευτική επιτυχία του πρώτου του θεατρικού έργου με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», που έσπασε ταμεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές- ανανεώνει την συνεργασία του με τις Θεατρικές Σκηνές, για το ανέβασμα του ολοκαίνουργιου έργου του, και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».

Η συνέχεια επί σκηνής!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, εδώ!

✔Η άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μπέρτολτ Μπρεχτ

28-29/1

έξοδος στην Αθήνα

Τη μακάβρια φάρσα «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», όπου ο Μπέρτολτ Μπρεχτ σημαδεύει τους μηχανισμούς που στηρίζουν και εκτρέφουν τον φασισμό, ανεβάζει ο Άρης Μπινιάρης σε ένα νέο χώρο στην Κυψέλη, το Θέατρο ARK στις 25 Ιανουαρίου 2023.
Το παραβολικό αυτό έργο είναι ένας παραλληλισμός της ιστορίας της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από τον Χίτλερ. Ο Μπρεχτ ανασυνθέτει την ιστορία μεταφέροντας τη δράση στο γκανγκστερικό περιβάλλον της Αμερικής του μεσοπολέμου.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Άρης Κασαπίδης, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Ερρίκος Μηλιάρης, Μαρία Παρασύρη, Αλεξία Σαπρανίδου, Φοίβος Συμεωνίδης και Γιώργος Χρυσοστόμου.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

✔Κίτρινα Ποδήλατα

28/1

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ live@ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΝΟΤΟΥ club

« Να σε δω να γελάς ΙΙ »

Από ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

…και κάθε Σάββατο

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν δυναμικά στη φυσική τους έδρα και προσκαλούν όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση γενικής ανάτασης «Να σε δω να γελάς ΙΙ».

Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιας, ενισχύουν τα συναισθήματα της πετυχημένης – ευρυματικής παράστασης «Να σε δω να γελάς», επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, στοιχηματίζοντας εκ νέου να ενώσουν αληθινές παρέες γύρω απ τη φωτιά αγαπημένων τραγουδιών και μηνυμάτων.

Από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, τα Κίτρινα Ποδήλατα θα υποδέχονται στο club του Σταυρού του Νότου, όσους πραγματικά πιστεύουν πως… μουσική και χαμόγελο μπορούν να αναθερμάνουν την αισιοδοξία μας για μια δυνατή επόμενη μέρα!

✔1000MODS – Metal Hammer Live

29/1

Το Metal Hammer γιορτάζει 38 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα περίπτερα και ανεβάζει στην σκηνή του Gagarin 205 την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ τους 1000MODS, μαζί με τους Black Stone Machine και τους Lazy Man’s Load.

*Δυστυχώς, λόγω τραυματισμού, αναβάλλεται η επερχόμενη συναυλία της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήριά σας ισχύουν κανονικά για την νέα ημερομηνία. Σε περίπτωση που θέλετε να τα ακυρώσετε μπορείτε μέχρι την Πέμπτη 5/1, μέσω του chat του viva.gr. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη. Σας περιμένουμε!*

Οι 1000MODS μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της χώρας, με σπουδαία εμπειρία στο συναυλιακό σανίδι εντός και εκτός των συνόρων, μαζί με δύο από τα πλέον ανερχόμενα συγκροτήματα της σκηνής εγγυώνται οτι εκείνο το βράδυ θα το ζήσουμε ως μία πολύ μεγάλη γιορτή.
Be there – stay heavy!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live!

✔Μικρός Κλέφτης live στην Αθήνα

28/1

έξοδος στην Αθήνα

Ο Μικρός Κλέφτης επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο μεγάλες συναυλίες σε Gagarin 205 και WE αντίστοιχα. Επίκαιρος, συνεπής και αληθινός όσο ποτέ, ένας από τους πιο αγαπημένους ράπερς του κοινού μπαίνει και πάλι πίσω από το μικρόφωνο και παρουσιάζει υλικό από όλη του την πορεία, σε δύο εμφανίσεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της χειμερινής σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Έξοδος στην Αθήνα: Partying hard

✔Party Κιουρί-at!

28/1

έξοδος στην Αθήνα

Πρώτος μήνας του χρόνου, πρώτο πάρτι της ομάδας Κιουρί@. Το πάρτι γίνεται για την οικονομική ενίσχυση της αυτόνομης ομάδας μας, προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας.
Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να πιούμε τις ποτάρες μας, φεμινιστικά και αλληλέγγυα.
Μαζί μας θα είναι και η Aurora Paola Morado για ένα show- milestone που υπόσχεται να αλλάξει τις ζωές μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το πάρτι που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

 

✔Dozen Trash Party | KOTES x Booze

28/1

έξοδος στην Αθήνα

Μετά από τρία ακραία πετυχημένα πάρτυ
Ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό!

Το πρώτο ultimate Dozen Trash Party του 2023 (aka «Μα Τι Το Ωραίο Βρίσκουν Σε Αυτό Τα Παιδιά Μας?») είναι εδώ και άκρως ανανεωμένο! Οι Nik•J και Alexis Grammenidis υπόσχονται ένα ξέφρενο πάρτυ στον πρώτο όροφο του ιστορικού KOTES x BOOZE που θα γεμίσει από τις μεγαλύτερες pop και trap επιτυχίες των 00’s – 10’s, ενώ στο νέο πανέμορφο Υπόγειο θα ακούγονται Electronic επιλογές από τους Lencasea και Rinom!

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το πάρτι που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;