ΔΥΠΑ: Άρχισε το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων με επίδομα 400 ευρώ
ΔΥΠΑ: Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος που περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)

Η δεύτερη φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) άνοιξε χθες (26/1).

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης. Συνολικά δηλαδή το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Το Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και απευθύνεται σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 0 
 1