Αυστραλία: Κεραυνός χτύπησε ανήλικο στη θάλασσα - Το τρομακτικό βίντεο που κατέγραψε το στιγμιότυπο
Τρομακτικό βίντεο κατέγραψε τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου που φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, σε παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τρομακτικό βίντεο κατέγραψε τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου που φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, σε παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της αυστραλιανής τηλεόρασης, το παιδί, ηλικίας 8-10 χρόνων, φαίνεται να μπαίνει μαζί με τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του, στο νερό, στην παραλία  Barrack Point στο Shellharbour.

Λίγες στιγμές μετά, ένας κεραυνός χτυπά το νερό, με το παιδί φαινομενικά να χάνει τις αισθήσεις του και να βουλιάζει στη θάλασσα.

«Ήταν σαν σοκ από το πουθενά και εκείνη τη στιγμή κοίταξα στον κόλπο και όλοι αγνοούσαν τι είχε συμβεί. Ένα μικρό παιδί είχε λιποθυμήσει στο νερό και η οικογένειά του προσπαθούσε να το σώσει το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε στο 9News ο Σάιμον Γιανγκ, αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη, πλην σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αυστραλιανού μέσου, επρόκειτο για οικογένεια από τη Βρετανία που βρισκόταν στην Αυστραλία για διακοπές.

Αμέσως έσπευσαν ναυαγοσώστες στο νερό προκειμένου να απομακρύνουν τον ανήλικο.

«Το παιδί έχει εγκαύματα στην περιοχή του θώρακα τα οποία φρόντισε η ομάδα τραυματιοφορέων που έσπευσε στο σημείο με ελικόπτερο» και της οποίας η συμβολή ήταν κρίσιμη για την επαναφορά του παιδιού, ανέφερε ο εντατικολόγος, Τέρι Μόρου.

«Παρότι πρόκειται για σπάνιο και ατυχές συμβάν, είναι μια υπενθύμιση πως όταν υπάρχουν ηλεκτρικές καταιγίδες, πρέπει να αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε όγκους νερού και πως το ασφαλέστερο σημείο να βρίσκεται κανείς, είναι το εσωτερικό κτηρίων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;