Κακοκαιρία: Κλειστά σήμερα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία
Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω της κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία της Αττικής, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 26/1.

Η απόφαση αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και πάρθηκε για προληπτικούς λόγους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο της Καλλιθέας – Επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών

Tο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε μετά τη σημερινή καταιγίδα, ενώ στήθηκε επιχείρηση για απομάκρυνση των παιδιών. Αίθουσες αλλά και το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες μετά τη σφοδρή νεροποντή.

Τα νερά έχουν καλύψει το δάπεδο και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η απομάκρυνση των παιδιών με τη συνδρομή των δασκάλων.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία», έγραψε στο Facebook ένας γονέας παιδιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Μάλιστα ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες από το σχολικό συγκρότημα που φαίνονται οι αίθουσες και το προαύλιο να είναι πλημμυρισμένα.

Επίσης, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται κομμάτι της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;