Tate Britain: Κάλεσε drag queen για να διαβάσει παραμύθια σε παιδιά
Η γκαλερί Tate Britain δέχεται "πυρά" για την πρόσκληση μιας drag queen, η οποία πρόκειται να εξιστορήσει παραμύθια σε παιδιά.

Η γκαλερί Tate Britain δέχεται “πυρά” για την πρόσκληση μιας drag queen, η οποία πρόκειται να εξιστορήσει παραμύθια σε παιδιά.

Η διάσημη γκαλερί του Λονδίνου κάλεσε τη «storytelling drag queen» Aida H Dee από τον οργανισμό Drag Queen Story Hour UK να «αφηγηθεί ιστορίες που γιορτάζουν τη διαφορετικότητα» σε τρεις συνεδρίες για παιδιά δημοτικού σχολείου.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aida The Storytime Drag Queen (@aidahdeedrag)

Η αφήγηση παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου από τον Σαμπ Σάμιουελ, έναν συγγραφέα βιβλίων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του οποίου η περιήγηση σε 70 δημοτικές βιβλιοθήκες πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες το περασμένο καλοκαίρι.

Κάποιοι «σοκαρισμένοι» γονείς έχουν τοποθετήσει στο στόχαστρο την Tate για «ενεργή και μονόπλευρη προώθηση της ιδεολογίας του φύλου στα παιδιά».

Μια καταγγελία που υπογράφηκε από 3.000 άτομα, πολλοί από τους οποίους γονείς, ζητά τη ματαίωση της δράσης, με την αιτιολογία ότι είναι «μια παράσταση για ενήλικες και όχι για παιδιά, η οποία απεικονίζει γυναίκες με υπερσεξουαλικό τρόπο».

Η επιστολή αναφέρει ακόμη: «Πού είναι οι έλεγχοι φύλαξης; Γιατί χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα; Πώς μπορούν οι γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ασφαλή, στην Tate; Η αποστολή της Tate είναι να αυξήσει την απόλαυση και την κατανόησή μας για την τέχνη. Πώς γίνεται αυτό;»

Η Aida H Dee σε δηλώσεις της στο PinkNews τόνισε ότι η συμμετοχή της στην εκδήλωση της Tate «αποτελεί τιμή και παράλληλα είναι μια τρέλα».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aida The Storytime Drag Queen (@aidahdeedrag)

Επίσης, κατηγόρησε τη βρετανική συντηρητική κυβέρνηση των Τόρις ότι καλλιεργεί τον λόγο μίσους κατά των queer ατόμων.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
72'
1 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
7'
45 - 42
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;