Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (21-22/1)
Έξοδος στην Αθήνα διαβάζεις στην οθόνη σου κι αυτό γνωρίζεις ότι σηματοδοτεί την έναρξη ενός ξέφρενου Σαββατοκύριακου!

Έξοδος στην Αθήνα διαβάζεις στην οθόνη σου κι αυτό γνωρίζεις ότι σηματοδοτεί την έναρξη ενός ξέφρενου Σαββατοκύριακου.

Τα κορμάκια μας βασανισμένα από την καθημερινότητα, τη δουλειά και τη μελέτη, περιμένουν πώς και πώς να ξεκουραστούν λίγο. Βέβαια και το μυαλό δεν πάει πίσω καθώς πολλά προβλήματα το παίδευσαν για άλλη μία εβδομάδα. Είτε σημαντικά, είτε ασήμαντα εμείς θα τα αφήσουμε πίσω, βρίσκοντας όαση στα πιο hot events της πόλης και τα καλύτερα…. έρχονται!

Προς το παρόν ας πάμε να δούμε προτάσεις φρέσκιες, ενδιαφέρουσες και άκρως ανεβαστικές!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ

21-22/1

έξοδος στην Αθήνα

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, και ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

«Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας:
μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

✔Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

21-22/1

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών “Η Μελωδία της Ευτυχίας”, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν .

Στη συνέχεια, το 1965, έγινε ταινία με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.

Υπόθεση
Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί σε μοναστήρι. Ωστόσο, η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη ζωή την εμποδίζουν να υπακούσει τους κανόνες του μοναστηριού. Έτσι, όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ Φον Τραπ (Λεωνίδας Κακούρης) γράφει στο μοναστήρι και ζητά κάποια μοναχή ως γκουβερνάντα, η Ηγουμένη (Μαντώ) στέλνει τη Μαρία, θέλοντας να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.

Ο πλοίαρχος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του, τα οποία λόγω της απουσίας της μητέρας και των συνθηκών έχουν γίνει απείθαρχα.

Όμως η άφιξη της χαρούμενης Μαρίας έχει πολύ θετική επίδραση στα παιδιά και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και γέλια. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα ταξίδι του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Έλσα Σρέντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η ανακοίνωση του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες, εδώ!

✔Χάπι («Medicine»)

21-22/1

έξοδος στην Αθήνα

Μετά τις «Φυλές» και το «Όπως πάει το ποτάμι», το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ευρώπη ύστερα από τη θριαμβευτική του πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη – το τελευταίο έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Enda Walsh («Chatroom», «The New Electric Ballroom»), «Χάπι» («Medicine»), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Μετά τις «Φυλές» και το «Όπως πάει το ποτάμι», το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ευρώπη ύστερα από τη θριαμβευτική του πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη – το τελευταίο έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Enda Walsh («Chatroom», «The New Electric Ballroom»), «Χάπι» («Medicine»), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Πως είναι να είσαι έγκλειστος χωρίς να ξέρεις το γιατί; Πως είναι να λαμβάνεις μια αγωγή χωρίς να γνωρίζεις την ακριβή της σύνθεση; Και ποια μπορεί να είναι η συμβολή του θεάτρου στην ψυχική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου;

Το «Χάπι» είναι μια έντεχνη, πρωτοποριακά γραμμένη αλληγορία, γεμάτη φαρσικό χιούμορ και γνήσια συγκίνηση, για την απουσία της αγάπης και για τη μακρά και βαθιά ανάγκη μας γι’ αυτήν. Οι χαρακτήρες της, ο Τζον και «οι δύο Μαρίες» παγιδεύονται στη δομή, τους κανόνες και τον τρόπο ζωής που επιβάλλει η απομόνωση στην ψυχή τους.

Πάνω απ’ όλα όμως το «Χάπι» είναι ένα κάλεσμα αλληλεγγύης για να καταλάβουμε και να ακούσουμε τον διπλανό μας, μα κυρίως για να αναλάβουμε την ευθύνη να νοιαστούμε ξανά για όσους είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη θεατρική παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

21-22/1

έξοδος στην Αθήνα

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος», συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία. Από τον Οκτώβρη, με το έργο αυτό ανοίγει το πρόγραμμα του θεάτρου ΑΘΗΝΑ, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με νέα, όμορφη αρχιτεκτονική.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Moυσική

✔ΜΕΛΙSSES – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

21/1

έξοδος στην Αθήνα

Οι ΜΕΛΙSSES, το no1 συγκρότημα της χώρας, συναντά μουσικά την super star Δέσποινα Βανδή στο «Έναστρον», σε μία συνεργασία που θα γράψει ιστορία.

Οι ΜΕΛΙSSES, έχοντας βάλει τη σφραγίδα τους στο live clubbing της Αθήνας τα τελευταία χρόνια και έχοντας αδιαμφισβήτητα διαμορφώσει το σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους χώρο.

Η Δέσποινα Βανδή, που έχει χαράξει τη δική της ανεπανάληπτη διαδρομή στις live εμφανίσεις, με shows που άφησαν εποχή, θα «μαγέψει με τις επιτυχίες της 30χρονης διαδρομής της, τις ερμηνείες της και την αστείρευτη ενέργειά της.

Μαζί τους συμπράττουν μουσικά οι KINGS και η Τάνια Μπρεάζου.

Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔ROUS

22/1

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων μυσταγωγικών εμφανίσεων σε όλη τη χώρα, ο Γιώργος Ρους επιστρέφει στο Gazarte Roof Stage, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, για το πρώτο live της χρονιάς, έχοντας μαζί του μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή!

Συστήθηκε το 2010 ως Rous μέσα από τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία «Εξαιρέσεις». Αμέσως μετά ακολούθησε ο πρώτος του ομώνυμος δίσκος. Το «Κόκκινο φως», οι «Μαριονέτες», το «Άδικο στο σώμα», το «Όλοι χορεύουν με την Κ», η «Ιδιαίτερη σχέση», μας οδήγησαν πιο βαθιά στον κόσμο του, αποκαλύπτοντας έναν καλλιτέχνη με ξεχωριστό μουσικό στίγμα, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη σε τραγούδια όπως το «Λουλούδι του δρόμου», «Εσύ», «Γκύζη», «Από μια θάλασσα άλλη», «Ποια αγάπη» κ.ά. με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του «Rous II» (2017).

Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, τόσο στη σκηνή, όσο και ως τραγουδοποιός, όπως, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος κ.ά, γράφοντας παράλληλα μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες!

✔Ross Daly Quartet

21-22/1

έξοδος στην Αθήνα

Από 21 έως 23 Ιανουαρίου, το κουαρτέτο του Ross Daly έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club για τέσσερεις μοναδικές βραδιές. Μαζί με τον Ross Daly, θα παίξουν οι μουσικοί Κέλυ Θωμά (λύρα), Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο) και Bijan Chemirani (κρουστά).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις σύγχρονης τροπικής μουσικής του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά. Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή τους μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της τροπικής μουσικής που επεκτείνεται γεωγραφικά από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Κάθε βράδυ το κουαρτέτο θα υποδέχεται έναν εκλεκτό καλεσμένο και θα παρουσιάζει διαφορετικό πρόγραμμα στο κοινό.

Διαβάστε περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Κι άλλες εκδηλώσεις στην πόλη!

✔Σινεμά με τον Φρόυντ – Ταξίδι στο Τόκιο/ Tokyo Story

22/1

έξοδος στην Αθήνα

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει, για έβδομη χρονιά, σειρά κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ», που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν.
Η επόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί με την ταινία:
Ταξίδι στο Τόκιο/ Tokyo Story του Yasujiro Ozu (1953) την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 17.00 στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

Συζητούν οι:
Μαρία Παραδείση, ιστορικός κινηματογράφου
Νίκος Λαμνίδης, ψυχαναλυτής

Τη συζήτηση συντονίζει η Λίζα Νικολοπoύλου

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την επαρχία ξεκινά να επισκεφτεί τα μεγαλύτερα παιδιά του καθώς και τα εγγόνια του, τα οποία θα γνωρίσει για πρώτη φορά. Τα παιδιά, μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά τους, δυσκολεύονται να βρουν χρόνο και χώρο για τους γονείς. Εκείνοι από την πλευρά τους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τον σκληρό ρυθμό της σύγχρονης ζωής. Οι γονείς γυρνούν σπίτι. Ένα αναπάντεχο, όμως, γεγονός θα αναγκάσει τα παιδιά να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής στο πατρικό τους.
Με διεισδυτική ευαισθησία, χωρίς συναισθηματισμούς και πρόθεση να κατακρίνει ή να συγχωρέσει, ο Όζου πραγματεύεται προσφιλή του θέματα: τη διάλυση της οικογένειας, το χάσμα των γενεών που δεν γεφυρώνεται, την ξέφρενη πορεία ενός κόσμου που αλλάζει συνεχώς και όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος συνάντησης με τον εαυτό και με τους άλλους. Με κινηματογραφική λιτότητα, όπου η κίνηση έρχεται από τα άτομα ή τη φύση, μέσα από τη σιωπή ή με λόγια απέριττα και υπαινικτικά που, όμως, λένε πολλά, χωρίς ήρωες αλλά με πρόσωπα διαχρονικά, ο σκηνοθέτης μετατρέπει μια φαινομενικά απλή ιστορία σε ένα αριστουργηματικό ταξίδι ματαιώσεων και απομυθοποιήσεων, ένα ταξίδι αναζήτησης αγάπης και νοήματος, όπως εκείνο της ζωής.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την προβολή!

✔Drum&Bass Party w/ Junior SP. / Bass VIP / Type Zero @ Lust Athens

21/1

έξοδος στην Αθήνα

Drum&Bass Party
– Junior SP.
– Bass VIP
– Type zero

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το event!

Δείτε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;