CES 2023: Οι ανακοινώσεις που ξεχωρίσαμε
Από 3D οθόνες χωρίς γυαλιά, μέχρι ιπτάμενα οχήματα.

Η CES 2023 ολοκληρώθηκε και από τις εκατοντάδες τεχνολογικές ανακοινώσεις, αυτές είναι που ξεχωρίσαμε.

ASUS Spatial Vision

Το πρώτο τρισδιάστατο αυτοστερεοσκοπικό OLED πάνελ ανακοίνωσε η ASUS. Με την ονομασία Spatial Vision, η αποκλειστική τεχνολογία της ASUS, συνδυάζει ένα πάνελ με ειδική κατασκευή, το οποίο αποτελείται από: την στρώση OLED, μία στρώση με οπτική ρητίνη, ένα γυάλινο πάνελ, μία στρώση υγρών κρυστάλλων μεταγωγής 2D σε 3D, μία στρώση με μικροφακούς και ένα γυάλινο πάνελ με αντι-ανακλαστική επίστρωση, προκειμένου να δημιουργήσει μια οθόνη η οποία μπορεί να προβάλει τρισδιάστατες εικόνες χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδών γυαλιών. Η οθόνη συνδυάζεται με ένα εξωτερικό σύστημα καμερών για την παρακολούθηση των ματιών σου, ώστε η εικόνα να προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την θέση του κεφαλιού σου προκειμένου να διατηρείται η ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης.

Μαζί με την τεχνολογία Spatial Vision, η ASUS ανακοίνωσε και τα δύο πρώτα laptop που θα την αξιοποιούν: το Vivobook Pro 16 3D OLED και το ProArt Studio 16 3D OLED.

ASKA A5

Η ημέρα που θα μπορείς να πετάξεις με το αυτοκίνητό σου ήρθε ένα βήμα πιο κοντά αφού η εταιρεία ASKΑ παρουσίασε στη CES, το πρώτο όχημα δρόμου το οποίο διαθέτει έλικες ώστε να μπορεί να πετάξει ανά πάσα στιγμή. Το AKSA 5 έχει μέγεθος αντίστοιχο με ενός τυπικού SUV, διαθέτει θέσεις για 4 άτομα και χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης με μπαταρίες ιόντων λιθίου και βενζινοκινητήρα. Η αυτονομία του εν πτήση φτάνει τα 250 μίλια και η μέγιστη ταχύτητα τα 150 μίλια, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να πάρει πιστοποίηση για μέγιστη ταχύτητα 70 μιλίων της ώρα σε κίνηση στο δρόμο. Όσο για το πότε θα γίνει διαθέσιμο, η εταιρεία έχει στοχεύει στην εμπορική διάθεση του ASKA 5 μέχρι το 2026.

BMW i Vision Dee

Στην περασμένη CES η BMW είχε παρουσιάσει το iX Flow, ένα πρωτότυπο με τεχνολογία E-ink στα εξωτερικά πάνελ του αυτοκινήτου, που του επέτρεπαν να αλλάζει χρώμα από λευκό σε μαύρο, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Φέτος η εταιρεία προχώρησε αυτή την ιδέα ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας το i Vision Dee – από το Digital emotional experience -, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το εξωτερικό του οποίου μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 32 διαφορετικά χρώματα και πλήθος μοτίβων, προκειμένου η εμφάνισή του να προσαρμόζεται κάθε φορά στην διάθεση του οδηγού.

Lenovo ThinkBook Plus Twist & Yoga Book 9i

Ανάμεσα στις δεκάδες ανακοινώσεις της εταιρείας, εμείς ξεχωρίσαμε δύο. To Lenovo Yoga Book 9i και το ThinkBook Plus Twist.

To Lenovo Yoga Book 9i είναι το πρώτο laptop της αγοράς, που διαθέτει δύο οθόνες αφής, πλήρους μεγέθους τεχνολογίας OLED, ανάλυσης 2,8K, διαγωνίου 13,3 ιντσών, με πιστοποίηση Dolby Vision HDR και πλήρη κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3. Οι δύο οθόνες μπορούν να λειτουργήσουν είτε σαν μία ενιαία είτε σαν δύο ξεχωριστές επιφάνεια εργασίας, ενώ μπορείς να συνδυάσεις το Yoga Book 9i με το ειδικό Bluetooth πληκτρολόγιο, την έξυπνη γραφίδα και το ειδικό kickstand που έχει σχεδιάσει η Lenovo, για να το χρησιμοποιήσεις με τις δύο οθόνες στοιβαγμένες κάθετα, με τις δύο οθόνες ανοιχτές μπροστά σου σαν βιβλίο ή ακόμα και με το πληκτρολόγιο πάνω από την μία οθόνη, σαν ένα τυπικό φορητό υπολογιστή.

Το δε ThinkBook Plus Twist είναι το πρώτο laptop της αγοράς με περιστρεφόμενη διπλή οθόνη. Συγκεκριμένα, το ΤhinkBook Plus Twist διαθέτει μία οθόνη με πάνελ OLED 13,3 ιντσών ανάλυσης 2,8K στο εσωτερικό και μία δεύτερη οθόνη, με πάνελ τεχνολογίας e-Ink, 12 ιντσών, ρυθμό ανανέωσης 12Hz και υποστήριξη αφής, στην εξωτερική πλευρά. Χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο μεντεσέ του laptop, εσύ μπορείς να ανοίξεις ή και να περιστρεψεις το τμήμα που βρίσκονται οι δύο οθόνες κατά 180° και να επιλέξεις κατά το δοκούν με ποια οθόνη θέλεις να εργαστείς ανά πάσα ώρα και στιγμή, ανάλογα με το αν θες να δουλέψεις, να διασκεδάσεις, να ζωγραφίσεις, να κρατήσεις σημειώσεις και ούτω καθεξής.

HTC Vive XR Elite

Πρόκειται για το νεότερο και πιο εξελιγμένο κράνος εικονικής πραγματικότητας της HTC, το οποίο θέλει να προσφέρει την πιο δυνατή εμπειρία Mixed και Virtual Reality σε ένα πακέτο. To νέο headset της HTC, είναι convertible και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν ένα ζευγάρι “γυαλιά”, είτε σαν κράνος που αγκαλιάζει το κεφάλι, σε συνδυασμό με την έξτρα αποσπώμενη μπαταρία η οποία του χαρίζει αυτονομία 2 επιπλέον ωρών.

Το HTC Vive XR Elite χρησιμοποιεί το XR2 chip της Qualcomm και μπορεί να παίξει VR παιχνίδια ακόμα και αυτόνομα χωρίς ανάγκη σύνδεσης με υπολογιστή καθώς διαθέτει 12GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Για την απεικόνιση χρησιμοποιεί δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης, 1920×1920 pixels με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, σε κάθε μάτι, ενώ διαθέτει στην πρόσοψη έγχρωμη κάμερα PassThrough για την προβολή πληροφοριών πάνω από αντικείμενα του πραγματικού κόσμου σε Mixed Reality εφαρμογές.

Το HTC Vive XR Elite θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα €1.399.

LG Signature OLED M3

Έξυπνες τηλεοράσεις εκεί έξω υπάρχουν πολλές, όμως η Signature OLED M3 κάνει κάτι που δεν μπορεί να κάνει καμία άλλη τηλεόραση εκεί έξω. Μπορεί να προβάλει σήμα 4Κ έως 120Hz ασύρματα. Ναι σωστά διάβασες, ασύρματα. Όλες οι θύρες HDMI βρίσκονται στο εξωτερικό και αυτόνομο Zero Connect Box, το οποίο στέλνει μέσω Wi-Fi 6E το σήμα από το blu-ray, την κονσόλα σου ή όποια άλλη συσκευή έχεις συνδέσει, χωρίς ενοχλητικά καλώδια δίνοντάς σου έτσι την δυνατότητα να έχεις όλες τις συσκευές κρυμμένες χωρίς να διαταράσσουν την αισθητική του σαλονιού σου, απολαμβάνοντας μόνο την κορυφαία κινηματογραφικού επιπέδου εικόνα που προσφέρει η Signature OLED M3, από τις 97 της ίντσες. Δυστυχώς η LG δεν ανακοίνωσε ούτε τιμή, αλλά ούτε και ημερομηνία διάθεσης.

Samsung ΜICRO LED

Αποτελεί την τεχνολογία του μέλλοντος στην τηλεόραση, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της LED τεχνολογίας – υψηλή φωτεινότητα, απουσία burn-in -, με εκείνα της OLED τεχνολογίας – πραγματικό μαύρο και κορυφαία χρώματα. Επιπλέον η τεχνολογία επιτρέπει τη δημιουργία πάνελ χωρίς πλαίσιο καθώς και τη δυνατότητα να συνδυάζεις πολλά πάνελ μεταξύ τους για να δημιουργήσεις μία οθόνη ακριβώς στις ανάγκες σου, χωρίς περιορισμούς σε μέγεθος ή σε αναλογία πλευρών. Για το 2023 η Samsung τα νέα της MICRO LED πάνελ σε διαστάσεις από 50 έως 140 ίντσες, τα οποία προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;