Ο Ιταλός φυσικός Giorgio Parisi κέρδισε το βραβείο Νόμπελ το 2021. Τώρα επανέρχεται στην επικαιρότητα, προτείνοντας έναν νέο τρόπο για “τέλεια μαγειρεμένα μακαρόνια”.
Προτείνει λοιπόν να σβήνουμε το μάτι δύο λεπτά αφού ρίξουμε τα μακαρόνια και να καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να περιμένουμε τη θερμότητα που έχει απομείνει στο νερό να ολοκληρώσει το μαγείρεμά τους. Υπολογίστε ένα λεπτό παραπάνω από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος.
Φυσικά δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Antonello Colonna τονίζει πως αυτός ο τρόπος μαγειρέματος κάνει τα μακαρόνια σαν λάστιχο και δε θα μπορούσαν ποτέ να σερβιριστούν σε ένα υψηλής ποιότητας εστιατόριο.
Battaglia bollente: @NobelPrize-winning physicist @giorgioparisi suggested that one could effectively cook pasta by turning off the heat halfway through, then covering with a lid. This caused a stir, with some like @ChefColonna arguing strongly against it. https://t.co/QvwAlIE65Q
— Ajit Pai (@AjitPai) January 8, 2023
Διαβάστε ακόμη:
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Αθήνα
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω