Qi2: Ανακοινώθηκε το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης
Διαθέσιμο σε πιστοποιημένους φορτιστές και smartphones στο τέλος του 2023.

Tη νέα έκδοση του ασύρματου πρότυπου φόρτισης Qi, ανακοίνωσε η Κοινοπραξία Ασύρματης Ισχύος (Wireless Power Consortium) στο πλαίσιο της CES 2023. Το Qi2, όπως θα ονομάζεται το νέο πρότυπο, έχει ως στόχο να ενοποιήσει κάτω από ένα παγκόσμιο πρότυπο όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, προκειμένου να παρέχει μία σωστή εμπειρία χρήσης τους καταναλωτές.

“Οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με το ποιες συσκευές έχουν πιστοποίηση Qi και ποιες είναι εκείνες που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν με το πρότυπο, αλλά δεν είναι πιστοποιημένες. Αυτή η σύγχυση μπορεί να οδηγήσει σε κακή εμπειρία χρήσης, ακόμη και σε θέματα ασφάλειας», σχολίασε ο Paul Struhsaker, εκτελεστικός διευθυντής του Wireless Power Consortium.

“Το νέο πρότυπό μας, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι συσκευές τους είναι ασφαλείς, αποδοτικές και δια-λειτουργικές με άλλες μάρκες. Το Qi2 θα είναι το παγκόσμιο πρότυπο για την ασύρματη φόρτιση και θα παρέχει στους καταναλωτές και τους εμπόρους αυτή τη σιγουριά”, συμπλήρωσε ο κύριος Struhsaker.

Η βάση για το νέο πρότυπο προέρχεται από το MagSafe της Apple, η οποία μαζί με άλλες εταιρείες μέλη ανέπτυξαν ένα νέο Magnetic Power Profile, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του Qi2. Το Magnetic Power Profile του Qi2 θα διασφαλίζει ότι τα smartphones ή άλλα επαναφορτιζόμενα προϊόντα που λειτουργούν με μπαταρίες, θα είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα με τις συσκευές φόρτισης, παρέχοντας βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και ταχύτερη φόρτιση.

Το πρότυπο Qi2 θα αντικαταστήσει τον υπάρχον πρότυπο Qi σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, όπου μόνο μέσα στο 2023 υπολογίζεται ότι θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες από ένα ένα δισεκατομμύριο συσκευές (φορτιστές και συμβατά προϊόντα). Μάλιστα, με το λανσάρισμα του προτύπου Qi2, οι δυνατότητες ασύρματης φόρτισης θα επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων που δεν μπορούσαν να φορτίσουν ασύρματα, καθώς το υπάρχον πρότυπο απαιτεί επίπεδη επιφάνεια μεταξύ συσκευής και βάσης φόρτισης.

Τα πρώτα πιστοποιημένα smartphones και φορτιστές Qi2 αναμένεται να είναι διαθέσιμα έγκαιρα για την εορταστική περίοδο του 2023.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;