Οι μικρές πράξεις ευθύνης μας φέρνουν πιο κοντά σε ένα βιώσιμο μέλλον
Μια μικρή αλλαγή για εμάς σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή για το περιβάλλον. Η Amita Motion κάνει την αλλαγή και συμβάλλει στην ανακύκλωση 636 τόνων πλαστικού ετησίως.

Σήμερα, μεταξύ άλλων προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, βρισκόμαστε μπροστά στο παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Και παρότι πολύ συχνά ακούμε γύρω μας ότι «ο κόσμος δεν αλλάζει έτσι εύκολα», η πραγματικότητα φαίνεται πολύ συχνά να μας διαψεύδει και να μας κάνει να προβληματιζόμαστε: Γιατί «φοβόμαστε» να πάρουμε πρωτοβουλίες που μπορεί να αλλάξουν έστω και λίγο τα πράγματα; Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά ώστε να διασφαλίσουμε συλλογικά έναν κόσμο πιο βιώσιμο για όλους;

Η απάντηση βρίσκεται αφενός στις μικρές και καθημερινές συνήθειες που μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο ζητούμενο ενός πράσινου πλανήτη. Οι συνήθειες αυτές αφορούν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, για τις οποίες ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει μία μικρή αλλά σημαντική ευθύνη: από την επιλογή της καθημερινής ανακύκλωσης, μέχρι την περιορισμένη χρήση πλαστικού και την επιλογή καινοτόμων, περισσότερο βιώσιμων προϊόντων.

Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η Coca-Cola Τρία Έψιλον την αναγνωρίζει ως το σοβαρότερο ζήτημα βιώσιμης ανάπτυξης στις μέρες μας, και υιοθετεί βιώσιμες λύσεις στις συσκευασίες της, όπως τα μη αποσπώμενα καπάκια σε όλες τις συσκευασίες.

Συγκεκριμένα, όραμα της εταιρίας είναι Ένας Κόσμος χωρίς Απορρίμματα, στον οποίο δεν θα αντικρίζουμε πια τη δυστοπική εικόνα με τόνους αποβλήτων να καταλήγουν στις θάλασσες, τα ποτάμια και τις κοινωνίες μας. Με την εταιρία να εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, στόχος της είναι να βρει πιο βιώσιμους τρόπους – στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας – που θα είναι κατάλληλοι να αφομοιωθούν από τους καταναλωτές, ώστε να απολαμβάνουμε ακόμη πιο υπεύθυνα τα προϊόντα της. ​

Η «πράσινη» αυτή αλλαγή ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου σε όλη τη σειρά των χυμών Amita, Amita Motion και Frulite (1.5lt, 1lt, και 330ml), ενώ μέσα στο 2023 θα υλοποιηθεί σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας. Με την κίνηση αυτή, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική Ελληνική νομοθεσία (αρκετά νωρίτερα από το 2024 που προβλέπεται), συμβάλλοντας έτσι ώστε 256 εκατομμύρια μη αποσπώμενα καπάκια να μπορούν να αξιοποιηθούν και να μην καταλήξουν ως απορρίμματα στο περιβάλλον.

Απολαμβάνουμε την ίδια γεύση πιο υπεύθυνα

Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από τη στιγμή που ο καθένας από εμάς υιοθετεί φιλικές συνήθειες, τόσο προς τον εαυτό του, όσο και προς το περιβάλλον. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον φροντίζει και για τα δύο: αφενός προσφέρει σε εμάς πλούσιους σε βιταμίνες χυμούς (Amita, Amita Motion, Frulite), αφετέρου μεριμνά για την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Στα πλαίσια της βιώσιμης δράσης της, όλες οι συσκευασίες προϊόντων που παράγει η εταιρία είναι 100% ανακυκλώσιμες. Ωστόσο, τα πλαστικά καπάκια – αν και ανακυκλώσιμα – συχνά διαχωρίζονται κατά την απόρριψη από την υπόλοιπη συσκευασία, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Για το λόγο αυτό, η εταιρία, πρώτη στον κλάδο παραγωγής αναψυκτικών, παρουσιάζει στην αγορά συσκευασίες χυμών με μη αποσπώμενο καπάκι, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά 8,8%, μειώνοντας έτσι τη χρήση πλαστικού. Επιλέγοντας να ανακυκλώσεις τη συσκευασία του χυμού σου στους σωστούς κάδους και όχι στους κάδους απορριμμάτων, το μη αποσπώμενο καπάκι θα ακολουθεί τη συσκευασία στους μπλε κάδους και, άρα, θα ανακυκλώνεται μαζί της.

Το νέο -προσαρτημένο στη συσκευασία- καπάκι, διευκολύνει τη συλλογή και ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων, ενώ το νέο πώμα του είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το καπάκι παραμένει συνδεδεμένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας του μπουκαλιού, διασφαλίζοντας ένα τέλειο άνοιγμα, ενώ τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει είναι ξεκάθαρα: Αρχικά, βοηθά το περιβάλλον, περιορίζοντας τα απορρίμματα και αυξάνοντας τις ποσότητες που συλλέγονται για ανακύκλωση. Μάλιστα, η κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι συμβάλλει στην ανακύκλωση 636 τόνων πλαστικού ετησίως. Ταυτόχρονα, τηρείται η υγιεινή και προσφέρεται μεγαλύτερη προστασία από τα μικρόβια, αφού το καπάκι δε μπορεί να πέσει στο έδαφος και να μολυνθεί. Με την επιλογή του νέου αυτού πώματος, ενισχύεται φυσικά και η πρακτικότητα, καθώς το καπάκι είναι, αφενός πολύ εύχρηστο – τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς – και αφετέρου είναι δύσκολο να χαθεί. Τέλος, με τα νέα καπάκια των χυμών Amita, Amita Motion και Frulite δίνεται ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ώστε να μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα όση ώρα απολαμβάνουμε το χυμό μας.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: #1 Ξεβιδώνουμε, #2 ανοίγουμε, #3 πίνουμε, #4 απολαμβάνουμε και #5 «κλικάρουμε» το καπάκι. Αν διψάμε για μία δεύτερη γουλιά, απλώς επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και η απόλαυση μεγαλώνει!

Φυσικά, αφού απολαύσουμε τον χυμό μας, δεν ξεχνάμε να ανακυκλώσουμε τη συσκευασία μαζί με το καπάκι στον πλησιέστερο κάδο ανακύκλωσης. Μπορεί να πρόκειται για μια νέα συνήθεια, αλλά η γεύση και εμπειρία που περιμένουμε από τα προϊόντα παραμένει ίδια, απλώς ανανεωμένη σε μια καινούργια, υγιεινή, πρακτική και λειτουργική σχεδίαση.​ Μάλιστα, με την κίνηση αυτή, περισσότερα από 63 εκατομμύρια πλαστικά καπάκια θα μπορούν να απορριφθούν και να ανακυκλωθούν σωστά, αφού παραμένουν συνδεδεμένα στο δαχτυλίδι ασφαλείας του μπουκαλιού.​

Φαίνεται, λοιπόν, πως τα νέα, μη αποσπώμενα καπάκια των Amita, Amita Motion και Frulite χυμών, αποτελούν μία καινοτόμο λύση, αλλά και σημαντικό ορόσημο στο εν εξελίξει σχέδιο δράσης της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένα πιο βιώσιμο «αύριο» για όλους

Τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια των Amita, Amita Motion και Frulite χυμών, αποτελούν μέρος στο εν εξελίξει σχέδιο δράσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Με όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η εταιρεία επενδύει και υλοποιεί μια σειρά από στοχευμένες δράσεις, όπως η πρόσφατη αλλαγή στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™ καταργεί την πλαστική μεμβράνη και μειώνεται η χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, τη συνεργασία με φορείς και την εκπαίδευση των πολιτών στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους. Παράλληλα, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Φυσικά, η προσπάθεια για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, μας βρίσκει, όχι απλά σύμφωνους, αλλά και ενωμένους. Για να εξασφαλίσουμε αυτό το πολυπόθητο, «καλύτερο αύριο», αρκεί απλώς να θυμόμαστε ότι οι μικρές και καθημερινές πράξεις ευθύνης, η οικολογική συνείδηση και η ευελιξία, έχουν συνήθως τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στο περιβάλλον και την κοινωνία μας. Αν το κάνουμε όλοι μαζί θα είναι σίγουρα πιο εύκολο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1