Kanye West: Ανακηρύχθηκε ως ο πιο «Αντισημίτης της Χρονιάς» για το 2022
Ο Kanye West έλαβε μία νέα «διάκριση» για το 2022.

Ο Kanye West είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του Χόλιγουντ με τις δηλώσεις του να προκαλούν συνήθως σωρεία αντιδράσεων από κοινό και άλλους celebrities. Το παρατηρητήριο StopAntisemitism ανακήρυξε τον ράπερ «Αντισημίτη της Χρονιάς» για το 2022 σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαδικτυακής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη κρίνοντας από τα σχόλια που έκανε φέτος στα social media.

«Συγχαρητήρια στον Kanye West, τον ξεπεσμένο ράπερ και μεγιστάνα της μόδας, που ψηφίστηκε Αντισημίτης της Χρονιάς 2022», έγραψε η μη κερδοσκοπική οργάνωση σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter.

Μάλιστα το βίντεο ανακεφαλαιώνει τα μισαλλόδοξα σχόλια του Κanye West κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

«Mazel Tov Kanye West για τη διάδοση του μεγαλύτερου μίσους κατά των Εβραίων το 2022 και την κατάκτηση της φετινής ατίμωσης», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις που έκανε εκτελεστική διευθύντρια του StopAntisemitism, Liora Rez, στο TMZ είπε:

«Ο Kanye χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του ως διάσημος για να προωθήσει επικίνδυνα αντισημιτικά μοτίβα για τους Εβραίους και την εξουσία και αρνείται να σταματήσει».

«Οι συνεχείς επιθέσεις του με μισαλλόδοξες δηλώσεις έχουν οδηγήσει σε φρικτές αντισημιτικές πράξεις που διαπράττονται από λευκούς ρατσιστές, μαύρους Εβραίους Ισραηλίτες και άλλες περιθωριακές ομάδες που επιδιώκουν να κάνουν κακό στους Εβραίους», πρόσθεσε.

«Το μίσος για τους Εβραίους είναι ήδη εκτός ελέγχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένας διάσημος όπως ο Kanye να ρίξει λάδι στη φωτιά», συνέχισε.

Αφού προκάλεσε διαμάχη με την εμφάνισή του με ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «White Lives Matter» (Οι Ζωές των Λευκών Μετράνε) στις αρχές Οκτωβρίου στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ο Kanye West έγραψε στο Twitter στις 16 Οκτωβρίου ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε «θάνατο» των Εβραίων.

Αυτό ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ στη συνέχεια ο Kanye West παραχώρησε διάφορες συνεντεύξεις με ρατσιστικά σχόλια και ρητορική μίσους που οδήγησαν στη διακοπή των συνεργασιών του με πολλές εταιρείες όπως η Adidas και η Gap, ενώ τον εγκατέλειψε επίσης το πρακτορείο ταλέντων CAA. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν όταν εμφανίστηκε στο podcast «InfoWars» του συνομωσιολόγου Alex Jones και είπε μεταξύ άλλων: «Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ», ενώ αργότερα δήλωσε ότι «οι Εβραίοι πρέπει να συγχωρήσουν τον Χίλτερ».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;